Вести

ВУЧИЋ: У ПРВИХ ШЕСТ МЕСЕЦИ СУФИЦИТ 21,6 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

Србија је завршила првих шест месеци ове године са суфицитом у буџету од 21,6 милијарди динара, објавио је данас најновије податке председник Александар Вучић.

"То је 180 милиона евра више на приходној, него на расходној страни буџета. Ово је већ четврта година за редом и много сам поносан на то", рекао је Вучић у Кули, где је обишао Дом здравља.

Како је додао, зна да се људи питају шта они имају од тога, а одговор је, каже, да из тога иду и повећања плата и пезнија, али и то да не остављамо дугове деци.

 

Важно да сачувамо лекаре и медицинске сестре

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас нови објекат специјалистичких служби Дома здравља Кула, који је изграђен прошле године средствима Министарства привреде и локалне самоуправе у износу од 130 милиона динара.

Председник је у разговору са медицинским сестрама истакао да ће лекарима и сестрама ове године поново бити повећане плате, и то лекарима 10, а медицинским сестрама 12 одсто.

"Важно је да сачувамо лекаре и медицинске сестре, да остају овде", поручио је Вучић.

На констатацију министра Лончара да су болнице опремљене скенерима, али да ти апарати недостају у домовима здравља, Вучић је поручио да скенери морају да се набаве управо за домове здравља, јер грађани, када им није добро, иду прво у дом здравља, а не одмах у болницу.

Испред Дома здравља, председника Вучића су дочекали грађани, којима је поновио да је најважније да у Западнобачки округ дође инвеститор, као и да ће се решавати питање водовода и канализације, како би сви имали пијаћу воду. Додао је да ће Кула наредног лета имати изграђен затворен и отворен базен са спортском халом.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк