Вести

Вучић у Грачаници на прослави Бажића

Први потпредседник Владе Србије и лидер СНС Александар Вучић стигао је у тачно у девет часова у Грачаницу на Косову и Метохији где ће провести Божић.

Њега су испред порте манастира Грачаница дочекали градоначелници више српских општина на Косову и Метохији као и бројни грађани. На уласку у цркву, потпредседника владе поздравио је епископ рашко призренски Теодосије који ће служити божићну литургију.

Централној прослави Божића у Грачаници поред Вучића присуствују министар одбране Небојша Родић и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин, а домаћини су им градоначелник Грачаница Бранимир Стојановић и председник грађанске листе „Српска“ Владета Костић.

Пред одлазак на Косово и Метохију Вучић је рекао да не очекује никакве проблеме и да одлази са поруком мира свим грађанима који живе на Косову и Метохији.

Вучић је најавио да ће се у Грачаници обратити пре свега обратити Србима, уз оцену да они данас са великом дозом самопоуздања могу да одлучују о својој будућности на другачији и бољи начин.

Он је навео да се на северу покрајине кренуло са инвестицијама, да је запослено око 200 људи, а да ће до јула бити запослено и 1.000 људи, приметивши да су то велике и добре вести.

"Увек ћемо помагати нашем народу, али и говорити да је све најбоље да чинимо у миру - да имају добре односе са комшијама Албанцима“, казао је Вучић.

Он је додао да нећемо слати "никакве поруке сукоба". "Ми смо људи који размишљамо о будућности целе наше отаџбине, о економском просперитету, а не са неким да опробавамо своје мишиће - доста смо то радили у претходном периоду“, заључио је Вучић.

Вучић: Србија жели мир, али не заборавља свој народ

Александар Вучић изјавио је данас у Грачаници да је његова порука Албанцима да Срби желе мир, преговоре и разговоре, али и да Србија никад неће заборавити на свој народ, а посебно не онај на Косову и Метохији.

Вучић је, у обраћању грађанима после Божићне литургије у манастиру Грачаница, истакао да положај српског народа није нимало лак наводећи као пример разбијање ћириличних табли у Вуковару или каменовање Срба јуче у Ђаковици.

Он је додао да Србија реагује, мирно и суздржано, али не зато што је слаба већ зато што је јака. Србија жели економски да ојача и да ојача своју позицију у свету и обезбеди просперитет, додао је он.

Вучић је рекао да Србија са свима жели да гради добре односе, и поновио да Србија није ни мала, нити слаба, нити је за потцењивање и да неће заборавити ни оставити свој народ, а посебно не на Косову и Метохији.

Он је навео да Србија за разлику од других никоме не прети, да је Србији потребан мир, благостање и нова радна места и додао да ће се и данас и са свештенством и са српским првацима на Косову и Метохији разговарати о томе да се што више људи запосли, да се заврши болница у Грачаници, отвори одељење Пољопривредног факултета у том месту, отворе нова радна места и погони и у другим општинама...

 

Фото Танјуг