Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЋЕ ЗАШТИТИТИ ИНТЕРЕСЕ СВОГ НАРОДА И ЗЕМЉЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је ситуација у Европи и свету све тежа, због сукоба у Украјини, и поручио да руководство Србије предузима све мере како би грађанима наше земље обезбедило нормалан живот.

"Поштовани грађани Србије, ситуација у Европи и свету, а због сукоба у Украјини је све тежа, и она је тежа из часа у час. Управо због тога и у складу са тим, руководство Србије предузима све неопходне мере да би грађанима обезбедила нормалан живот", поручио је Вучић.

Вучић је изразио уверење да ћемо политичке изазове заједнички, уједињено успети да савладамо, али и указао да су економски изазови све тежи и све већи.

"Зато и реагујемо и на највеће цене у историји угља, струје и гаса, као и свих сировина, али расту цене, драматично, и основних прехрамбених производа", рекао је Вучић.

Каже да је зато важно да предузимамо мере и најављује да ће са тим мерама упознати грађане у најкраћем року, вечерас или сутра.

"Битно је да без панике реагујемо, јер сам уверен да ћемо сачувати и стабилност и мир и добар живот за наше грађане", поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг