Вести

ВУЧИЋ: СИГУРАН САМ ДА ЋЕ ЉУДИ У СРБИЈИ УМЕТИ ДА ИЗАБЕРУ НАЈБОЉЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић потписао је одлуку о распуштању Скупштине Србије и расписао парламентарне изборе за 3. април 2022. године.

Вучић је прво потписао указ о распуштању Скупштине, а затим и одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора.

Како је рекао, рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу те одлуке, што суштински значи да ће све изборне радње готово у истом тренутку почети да теку.

Изборе за народне посланике спровешће органи за спровођење избора, на основу Закона о избору народних посланика, а одлука ступа на снагу тренутком објављивања у "Службеном гласнику" Србије.

Вучић је истакао да је овај сазив Скупштине Србије обавио важне задатке за земљу, посебно у сфери владавине права, додајући да су Влада Србије и посланици обавили и много других важних послова, нарочито по питању економског напретка и одржавања пуне политичке и економске стабилности у земљи.

Указао је да су пред нама избори за скупштину и за више локалних самоуправа и позвао грађане да узму учешће у њима и да као земља покажемо демократски капацитет и колико је важно да се прихвате програми и планови за будућност.

"Да покажемо да без обзира на различита мишљења, можемо та мишљења и планове да износимо на цивилизован начин, поштујући једни друге", рекао је Вучић.

Навео је да је сигуран да ће ово бити још један корак у демократску и европску будућност Србије.

Захвалио је свима који су и у Влади Републике Србије и у Народној скупштини Србије напорно радили у име грађана Србије у претходном периоду.

"Онима који буду победили, желим да Србију воде на најбољи могући начин. Пред нама је нешто више од 45 дана, уверен сам занимљиве, озбиљне и одговорне кампање. Грађани, учествујте у изборима, јер ће то да очврсне демократске капацитете Србије. Сигуран сам да ће људи у Србији умети да изаберу најбоље. Нека најбољи победе, нека су нам срећни избори", поручио је Вучић.

Претходно, председник Скупштине Србије Ивица Дачић расписао је локалне изборе за исти датум, 3. април.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1