Вести

ВУЧИЋ: САМО МАРЉИВИМ РАДОМ МОЖЕ ЗЕМЉА ДА НАПРЕДУЈЕ

Председник Србије и СНС Александар Вучић данас је изјавио да ће јавни дуг на крају ове године или 1. јануара следеће бити испод 49 одсто, што је важно за будућност наше деце, и поручио да само марљивим радом може земља да напредује, пројектима и плановима, а не обећањима.

Вучић је у Рудној глави рекао да је ту долазио и као премијер и сада као председник, да се види да се ради али да има још много тога што треба урадити.

Како је рекао, јавни дуг се смањује, за две године биће и испод 40 одсто, како деца не би плаћала наше или дугове наших очева.

Истакао је да је то постигнуто радом и трудом, за разлику од других који су имали приступ "хајде да се задужимо" и није их било брига да ли ћемо бити задужени као Грчка што је била.

"Ту будућности нема" рекао је и подвукао да смо некада били најлошији, а сада имамо трећи раст БДП у Европи, одмах иза Пољске и Ирске, а трећу годину за редом имамо суфицит у буџету.

 

СНС ће се борити и победити у Мајданпеку

Председник СНС Александар Вучић се нада да ће та странка победити на предстојећим локалним изборима у Општини Мајданпек, 2. септембра, ако, како је приметио, ти избори уопште некога занимају осим напредњака.

"Надам се да ћемо моћи да се супротставимо политичким партијама из великих савеза, али ми ћемо се борити и надам се победити", рекао је лидер СНС.

Пресрећан је, казао је, што се данас нашао и у Рудној глави, где су, како је приметио, сви заинтересовани за РТБ Бор, што је и природно, јер тај комбинат за овај крај значи живот.

РТБ Бор је значајан за цео Борски округ, Неготин, Кладово, Мајданпек, па и Рудну главу, јер десетине људи из тог места ради у том басену.

Зато је, казао је, за њих веома важна сутрашња одлука владе о избору понуђача за приватизацију РТБ Бора.

Поновио је да су обе понуде одличне и да је реч о великим инвестицијама, а улагања увек значе напредак.

Председник СНС је најавио и реализацију многих других пројеката - путних, туристичких , па све до научних центара.

"Много планова имамо, ми смо овде градили путеве, урадили их, а људи увек траже више. Обишли смо све путеве у браничевском и борском округу данас и са Дробњаком сам разговарао о начину финансирања, како би сви они могли да буду урађени у наредном периоду", казао је Вучић.

С приватизацијом РТБ Бора много тога ће доћи овде и много боље ће се живети, поручио је Вучић.

Понуђач, који буде изабран биће веома заинтересован да много више уложе, а предвиђена су толика улагања, толико велика..., казао је Вучић и додао да о томе у овом тренутку не сме да говори.

Упитан шта је са градњом пута Параћин - Зајечар, Вучић је рекао да је у плану изградња брзе саобраћајнице, али да има неких мањих проблема око Лукова. У питању је, додао је, експрорпијација.

"Али спремни смо да уложимо", навео је Вучић.

 

Ако су Пленковић, Звиздић и Марковић против нечег...

Ако су Пленковић, Звиздић, Марковић против нечег у вези са Србијом и њеним интересима, грађанима је све јасно, и, ако је неко против неког предлога, онда сваки грађанин Србије разуме шта је за нас добро, а шта није, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао да му је од реаговања политичких противника у Србији много занимљивији став који су тим поводом изнели политичари у региону, укључујући премијере Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Вучић је поновио да Ангелу Меркел зна годинама, да му је позната њена позиција по питању Косова и Метохије, да то није ником било непознато, али да је интересантно како су против тога многи у земљи, али и комшије.

"Разумем све који имају нешто против. Ја њен став знам већ више година, није новост, није тајна.То само они, злобни, којима је жеља само да пропадне Вучић, па макар пропала и Србија, подижу као тему, иако смо то годинама слушали", рекао је Вучић у Рудној глави, где борави као шеф странке у сусрет локалним изборима у Мајданпеку.

То ликовање, каже, не може да разуме, а на питање шта ако наши предлози не прођу и наши интереси не буду уважени, Вучић је рекао: "Па, ништа" и додао:

"Ако смем да прогнозирам, нећемо ни добити ништа, па ће моји противници бити срећни. А, да ћемо да имамо све - то нећу људе да лажем".

О "великосрпском Качанику", уосталом, говоре, приметио је, људи који никада у Качанику нису били, нити ишта знају, нити желе да тамо иду и да нешто знају.

"Нити планирају да се њихова деца, која се школују у иностранству, за нешто боре, већ наша и ваша деца да се боре за њихове фотеље", рекао је Вучић.

"Они могу озбиљно да угрозе будућност земље и деце, али не своје, јер су њихова деца већином у иностранству", додао је и истакао да је његова политика да обезбеди да људи живе нормално, и да сачувамо виталне и националне и државне интересе.

Поносан је, каже, на то како га и ко га све напада, али му је важно да људи знају шта је желео и шта смо могли у једном тренутку да постигнемо, а да ће за 20, 30 година рећи како је "онај луди Вучић, овакав и онакав, био у праву за све што је говорио".

Навео је да се ту ради и о много других интереса, иностраних, страних служби и подсетио у том контексту да још нисмо добили снимке убиства Оливера Ивановића:

"Кажу ''била магла''... Па, дајте да видимо ту маглу", рекао је Вучић.

Председник Србије није хтео да коментарише изјаве Рамуша Харадинаја, који је против било каквог разграничења, а супротних је ставова Хашиму Тачију, и да неће да улази у њихове интерне ствари.

"Нека они раде њихов посао и нека раде како и шта хоће", поручио је Вучић и казао да је на нама да покушамо да се дође до реалног и рационалног решења, којим ће бити уважени не само национални, већ и државни интереси Србије.

"Ако се то буде успело, добро је, а ако не, опет добро, не би било први пут да се није успело за протеклих 200 година, али бих ја желео да се то једном реши", закључио је Вучић.

 

Момци, људи, добри грађевинци...

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас радницима ангажованим на радовима на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру да раде и да се не обазиру на некакав "лов на вештице", који је отворен последњих дана.

Вучић је рекао да жели да охрабри раднике који раде на градњи пута кроз Грделичку клисуру:

"Пошто сам видео да их све нешто нападају, поручујем им: Момци, људи, добри грађевинци, радите напорно и правите пут који нико није хтео да ради пре вас. Радите још снажније и још јаче. Наравно да има проблема, а да ли има клизишта.... Сваке године имамо проблема са клизиштем. Године 2014, после поплава имали смо преко хиљаду клизишта. Ми смо толико и такви смо људи да увек желимо да нађемо кривицу у другом. Ако одговорних има наћи ће се", поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг