Вести

Вучић: Рекли смо шта имамо

Загреб - Премијер Србије Александар Вучић рекао је да је задовољан разговором са новом председницом Хрватске и да се нада да ће она ускоро да дође у Београд. Он је за Б92 рекао да је разговарао са Колиндом Грабар Китаровић о темама које су мање или више спорне и свему ономе што треба да се односи на будућност.

"Састао сам се са Милановићем, госпођом Пусић и госпођом Китаровић, они су инсистирали на причи о несталим лицима, а ја сам се трудио да будем добар и учтив гост. Данас имамо више спискова са Србима из Хрватске који су нестали него обрнуто, имамо ми наш посао, али они имају већи. Разговарали смо о проблему збеглих Срба, да они треба да добију личне карте због имовине, а разговарали смо и о кампањама које се воде против појединих Срба.

Причали смо о темама значајним за будућност, шта заједно можемо да урадимо и ја сам тиме задовољан“, рекао је Вучић. Вучић је додао да прошлост мора да се зна, да се памти да се не би понављале грешке у будућности. 

“Онај ко живи у прошлости нема предност да размишља о резултатима у будућности. Инсистирао сам да причамо о сарадњи и ономе што можемо да урадимо у будућности. Ми знамо проблеме и на њима радимо, а када дођу изборне кампање, то се убрза и појача. Ми можемо да убрзамо свој рад и да решавамо проблеме. Не видим разлоге за нервозу и наглашену реторику коју сам могао да осетим на појединим местима. Ми смо дошли да причамо о животним темама и представимо Србију као земљу будућности и да желимо регионалну сарадњу. Ми желимо чисте рачуне и не бежимо од чистих рачуна“, истакао је Вучић. 

На питање да ли је реаговао на недавне претње представнику Срба Милораду Пуповцу, Вучић је рекао да се зна да није нимало плашљив. 

“Знате да нисам нимало плашљив, штитим интересе Србије јер сам за то плаћен од народа Србије. Не би било фер да говорим о детаљима и јуначким делима. Задовољан сам разговором. Рекли смо шта имамо и тачка. Имао сам веома отворен разговор са Милановићем и Пусићевом, а министри спољних послова имаће прилику да разговарају 11. марта. Ја сам председницу Хрватске у име председника Николића и своје име позвао да дође у Београд и мислим да ће она то да прихвати“, закључио је Вучић.

 

Извор: Б92