Вести

ВУЧИЋ: ОВАКО НЕШТО НИСАМ ВИДЕО

Председник Србије Александар Вучић обишао је Командни центар вежбе “Словенски штит 2019“, као и руске ПВО системе постављене на аеродрому у Батајници, међу којима су и ракетни систем С-400 и “Панцир“.

Вучић је током обиласка система С-400 и "Панцир", који су јуче допремљени у Србију, ради вежбе "Словенски штит 2019", рекао да тако "нешто није видео".

"Био сам на њиховим аеродромима, овако нешто нисам видео. Просто, када читате и гледате на сајтовима и у новинама мислите да није истина, да је немогуће, чини вам се да је бајка, али истина је", рекао је Вучић.

Председник је, присуствовао представљању процедура и командовању вежби у командном центру и поразговарао са руским и српским војницима који учествују у вежби.

Вучић је од припадника руске армије добио на поклон макету руског система С-400.

У разговору са руским официрима Вучић је рекао да су системи "панцир" и С-400 страшно оруђе.

"Када људи питају да ли бисмо их волели, волели бисмо, у овом тренутку једино кад би нам Русија оставила. Другачије не бисмо могли да их приуштимо", констатовао је Вучић.

Како је истакао, реч је о системима који гарантују безбедност и сигурност.

Вучић је поновио да Србија драстично ојачава војне капацитете иако је мала земља.

"Недовољно смо јаки, али смо јачи него што смо били", рекао је Вучић.

Председник је подсетио да је Србија наручила један систем "панцир" који је, каже, фантастичан.

"Он гађа све летеће објекте, посебно дронове и ракете, на даљини од 80 километара све види, тешко је ометати радар, имају разноврсни приступ. Наши људи су пресрећни, обучавају се", рекао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг