Вести

ВУЧИЋ: ОДНОСИ СРБИЈЕ И ТУРСКЕ СВЕ СУ БОЉИ

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Анкари са председником Народне скупштине Турске Исмаилом Кахраманом и истакао да су односи две земље све бољи и да се нада да ће бити још бољи јер, како је рекао, у свим сферама живота постоји простор за напредак.

Председник Вучић захвалио је на гостопримству и турском народу и посланицима пожелео берићетну будућност.

„Што се тиче заслуга за наше зближавање оне су све на председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану. Он је најзаслужнији и његова визионарска политика стратешке оријентације стварања пријатеља и прављење мостова на Балкану, а не рушења", нагласио је Вучић.

„Наши односи јесу све бољи и надамо се и очекујемо да буду још бољи, у свим сферама друштвеног живота мислимо да има простора за напредак. Много тога сам научио од вас када сте били у Београду и уверен сам да поред стрпљења и трпељивости које морамо сви да указујемо, морамо да будемо још бржи и истрајнији у изградњи наших односа, као и бржем повезивању у свим областима", подвукао је Вучић.

Вучић је казао да је захвалан нарочито председнику Ердогану и председнику парламента, што су и поред веома важних, можда и кључних извора за вас, није одлагао посете, и посветио се даљем продубљивању пријатељских односа са Србијом.

„Када се ти избори заврше надамо се да ћемо моћи поново да вас угостимо у Србији. Али ћемо ми драги Исмаил код нас нешто да унапредимо. Прошли пут смо са четом чекали председника Ердогана, а сада ћемо и ми да направимо батаљон и коњицу да можемо и ми тако свечано да дочекамо турског председника. То ће све бити спремно за пет месеци", најавио је Вучић.

Вучић и Кахраман су закључили да су очување стабилности у региону Југоисточне Европе и јачање регионалне сарадње, где важну улогу имају Србија и Турска, у интересу како две земље, тако и региона у целини.

Председник Вучић је истакао да се његов турски колега залаже за, како је рекао, прављење мостова, а не за рушење онога што су две земље вековима градиле. “Морамо да будемо брзи и снажни у развоју наших економских и политичких односа, али и јачању друштвених и културних веза”, истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је у току преподнева посетио маузолеј Мустафе Кемала Ататурка у Анкари, а током поподнева састаће се са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.


 
Извор: Танјуг