Вести

ВУЧИЋ: ОБЕЗБЕЂЕНА СУ СРЕДСТВА ЗА ПУТЕВЕ У ОПШТИНИ ОЏАЦИ

Председник Србије Александар Вучић посетио је Оџаке у склопу кампање ''Будућност Србије'' и након разговора са руководством компаније Магна, најавио да ће та компанија запослити још 200 до 300 радника.

"Видећемо шта ћемо још да урадимо по питању нових радниха места", рекао је Вучић обраћајући се великом броју окупљених грађана. Он је рекао да је сазнао да је велики проблем у том месту тврдоћа воде за становништво, те поручио да ће бити уклоњене све азбестне цеви и да ће проблем бити решен до пролећа следеће године, у шта ће бити уложено више од два милиона евра. Такође, нагласио је да је обезбеђен 151 милион динара за путеве у општини Оџаци, у местима - Каравуково, Ратково, Лалић, Милетић, Грачац, Брестовац...

Председник каже да ће највише улица бити урађено у Каравукову, као и да ће бити урађен пут Брестовац - Милетић, за шта ће бити уложено 200 милона динара. Важан је аутопут кроз грделичку и сићевачку клисуру, али да ту грађани из Оџака прођу вероватно једном годишње и да су им важнији локални путеви којима иду свакодневно.

Председник је најавио да ће у сваком месту у Оџацима бити обновљене амбуланте и домови здравља и да ће радови кренути пре краја године. Поновио је да је све мање деце у земљи и да зато држава хоће да побољша грађанима услове живота како не би одлазили у иностранство.

"Увек је лако кукати, то нам је национални спорт, а када питаш - шта си ти урадио и где би нашао новац? Нема одговора", приметио је Вучић и додао да Србија четврту годину има суфицит у буџету.

Захвалио је грађанима што од њих добија велику подршку упркос томе што је Србија притиснута са свих страна. Истиче да разговара и са Вашингтоном, Бриселом и Москвом и да издржава све притиске, али да никад неће дозволити да му представници страних земаља издају налоге шта да ради, као и да ће увек радити за своју земљу и свој народ.

"Ма колико да нам је тешка ситуација и шта год да се дешава, желим мајкама да кажем, да ће Србија чувати мир и стабилност", нагласио је Вучић. Додао је да је циљ да имамо више деце у будућности, али да то не значи да држава неће чувати понос и достојанство и земљу од сваког ко мисли да је угрози.

 

Са земљорадницима у Каравукову

Председник Александар Вучић обишао је данас засаде трешања Земљорадничке задруге "Агродунав" у Каравукову и у разговору са земљорадницима поручио да је потребно више сличних воћњака који су заштићени мрежама и на други начин од града и осталих непогода.

"Дивно вам ово изгледа", похвалио је Вучић своје домаћине.              Он је обишао воћњак који су задругари посадили 2015. године и пробао њихове трешње.

Упитао је земљораднике за цену трешње, на шта су они одговорили да би могла бити и боља, али да је дају и по нижој цени, како би што више продали. Рекли су му да им је од великог значаја доношење закона о сезонским радницима.

Вучић се интересовао и да ли је истина да Срби и Хрвати из Хрватске долазе да се снабдевају у Богојеву, пошто је јефтиније, а они су му рекли да је то тачно, с обзиром да је гранични прелаз Богојево у близини, на само 35 километара.

Са председником је воћњак обишао и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Пинк