Вести

Вучић: Нико неће остати без државне помоћи

ТЕКИЈА - Премијер Србије Александар Вучић обишао је Текију која је претрпела велику штету током септембарских поплава и поручио да нико неће остати без државне помоћи, те да ће она бити правично распоређена. 

Вучић је у Текију дошао с министрима Братиславом Гашићем, Велимиром Илићем и Александром Антићем, а дочекао их је велики број људи. Током разговора са мештанима, премијер је најавио да ће до Светог Николе, 19. децембра још једном доћи да види каква је ситуација на том подручју.

"Хвала што сте насмејани и ведри и што не кукате", рекао им је Вучић.

Он се интересовао како теку радови на обнови кућа у том месту, инфраструктуре и том приликом рекао да је упознат да нису сви добили исту количину помоћи. Подсетио је да су он и министри из личних средстава обезбедили 637 кућних апарата за Текију и друга места пострадала у мајским поплавама у том делу Србије и позвао локалну заједницу да направи прецизан списак и да контролише њихову расподелу.

Он ће, додао је, лично контролисати те извештаје, јер, поновио је, помоћ мора бити правично распоређена. Изградња пет нових кућа није још почела, објаснио је, зато што ће оне бити грађене у низу и градиће се истовремено.

Премијера су грађани Текије "пропитивали" о разним темама, он је одговарао, а нешто дуже задржао се у домаћинству Веље Радића чија кућа се обнавља. 

Мештанка Текије чија је кућа оштећена у бујичним поплавама Снежана Адамовић рекла је Тањугу да је вода ушла у сутерен њене куће у висини од 1,6 метара и захвалила припадницима Војске Србије који су кућу очистили од муља и блата.

"Хвала Војсци Србије на пожртвовању и пружању ванљудских напора да ово место поново буде лепо", рекла је Адамовић.

Веља Радић, звани Пера Ковач, чије је домаћинство данас посетио премијер Србије, такође је похвалио напоре Војске Србије.

"Војска нам је много помогла у чишћењу и свака част војсци", рекао је Радић.

Он је додао да очекује 250.000 динара државне помоћи, као и да су му већ помогле Српска православна црква са 100 евра и Уникредит банка са донацијом од 28.000 динара.

Према његовим речима, мештани Текије добили су и помоћ у материјалу - цемент, стиропор, глет масу...

 

Желим Шешељу добро здравље

Вучић је још једном пожелео лидеру СРС Војиславу Шешељу добро здравље.

Упитан за коментар Шешељевих увреда на рачун власти, позива да се она руши и најаве да ће за тај циљ мобилисати странку, Вучић је само кратко рекао: "Шешељу желим добро здравље".

 

Немам коментар на Миљенића, Србију нико не уцењује

Вучић није желео да кометарише изјаву хрватског министра правосуђа Орсата Миљенића да ће његова земља условљавати напредовање Србије у преговорима са ЕУ новим оптужницама и суђењима за ратне злочине, истакавши да Србију нико неће моћи да уцењује.

Вучић је рекао да се труди да буде уздрзан и да води рацуна о интересу Србије и одлучно реагује на сваки напад на земљу, али да ће Миљенић остати без одговора.

"Чини ми се да су неки помислили да је прилика да на неки начин Србију уцењују. Остаће без одговора, али сумњам да ће било ко економски снажну, модерну и успешну моћи да уцењује у будућем времену", рекао је Вучић.

"Што се тиче претњи, увреда, већ сам рекао да постоје две врсте политика - политика речи и увреда, а друга је политика рада и самопрегора. Ја сам пресрећан што сам на терену сваког дана са својим народом, радим за ову земљу од јутра до мрака", рекао је Вучић.

Вучић је поновио да је сигуран у успех Србије, да Србија никога неће да моли и да само жели да буде уважени члан Европске уније и да буде богатија бар од неких чланица ЕУ, истакавши да за то имамо довољно снаге и енергије.

 

 

Извор Танјуг