Вести

ВУЧИЋ: НЕ МОГУ ДА САКРИЈЕМ РАДОСТ ШТО ЈЕ СРБИЈА ДОБИЛА ПРВУ БРЗУ ПРУГУ

Председник Републике Србије Александар Вучић прокоментарисао је током вожње брзим возом, којом је отворена брза пруга Београд - Нови Сад, да не може да сакрије радост што је Србија добила прву брзу пругу.

"За ово живите, ово је за нас историја", додао је Вучић.

Вучић је истакао да ће та пруга бити и симбол пријатељства и сарадње Србије и Мађарске.

"Виктор Орбан је рекао да је ово нова ера за нас, и заиста јесте. Стижемо до Новог Сада за 33 минута", рекао је Вучић.

Додао је да ће пруга додатно зближити Србе и Мађаре, као и да ће када буде готова цела пруга до Мађарске из Беогада моћи да се стигне тамо за само два сата и 40 минута.

"Ово је невероватно, пруга ће пуно да значи за посао, биће веза између јужне и централне Европе", рекао је Вучић и захвалио председнику Владе Мађарске Виктору Орбану који је констатовао да Србија и Мађарска сада имају много бољу сарадњу и да само сарадњом између држава може да се успе у будућности.

"Ваш председник и ја смо уложили много труда протеклих година да бисмо изградили пријатељство две земље, то је потпуно нови приступ. Убедили смо већину Срба и Мађара како да идемо напред и ка будућности. Добио сам доброг партнера, сретао сам многе људе који само говоре, а ништа не раде - Вучић је одлучан и прецизан и захвалан сам вашем председнику", рекао је Орбан.

Радост због отварања пруге поделила је и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић речима да смо раније брзу пругу могли само да сањамо.

"Причамо колико је данас Србија другачија земља, и ићи ћемо брзим возом у будућности и до Ниша и Прешева. Србија је сада друга земеља и како каже министар Момировић - Србија је сада Западна Европа", рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг