Вести

ВУЧИЋ: НАШОЈ ДЕЦИ ЋЕМО ОСТАВИТИ ЧИСТУ И СИГУРНУ КАСУ

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас значајно повећање плата за три, три ипо месеца, за медицинске раднике и подвукао да се резултати спроведених реформи одлично виде у Врњачкој Бањи која се мења и напредује.

Вучић је на постављању камена темељца хотела Меркур палас, новог објекта специјалне болнице Меркур, рекао да је и овде видео много лекара, медицинских сестара који раде свој тежак посао, да је посебно фасциниран послом који обављају медицинске сестре и поручио им да могу да ускоро, за три, три ипо месеца да очекују значајно повећање плата.

Како је рекао све ће се учинити да остану овде, да остану у својој земљи, да раде и да се неправда неисплаћивања довољних плата за оне који обављају најтеже послове у будућности исправи.

Председник Србије је рекао да су се неки смејали на почетку реформи, али да се успех и резултати тих реформи виде и овде у Врњачкој Бањи.

Навео је да убудуће, наставком рада, реформи, медицински радници неће маштати да одлазе у развијеније земље попут Немачке, већ да ће и Бања изгледати као што изгледају бање у тој земљи, а и плате неће бити пет, шест пута ниже него тамо, већ ће се та разлика смањивати.

Осврнуо се и на Национални базен који се налази у том месту, додао да надлежни сада "траже" још милион евра да се он покрије и да би тиме не само наши пливачи, ватерполисти, већ и из многих земаља у свету овде долазили и тренирали.

Вучић је оценио и да промене које се виде у Врњачкој Бањи најмање примећују мештани, али зато највише они који у њу долазе, наводећи да се и сам изненади колико се бања мења, напредује, колико је фасада нових, ту је и фонтана, амфитеатар, променада.

 

Грађани ће осећати све већи бољитак

Грађани Србије ће сваке године осећати све већи бољитак захваљујући тешким реформама које се спроводе, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

"У свакој години ћете осећати значајан бољитак, зато што данас имамо сигурну касу и смањујемо јавни дуг Србије. Нећу деци да оставимо дугове које су неки претходници оставили нама, већ желим да им оставимо чисту и сигурну будућност", рекао је Вучић на свечаној академији поводом 150 година туризма у Врњачкој Бањи, на платоу испред Црвеног брда.

Вучић је нагласио да држава предузима све да места широм Србије буду богатија и да се у њима боље живи, као и да је већ много тога промењено на боље.

Напоменуо је да неки покушавају камен који ће држава изнети на ''врх планине'' да врате доле, али да увек вредни и поштени победе и не дозволе да се точак историје врати натраг.

"Ви сте залужили све ове промене и да живите боље, јер сте у то веровали", нагласио је Вучић, подсетивши да је мало ко веровао у бољитак када су покренуте тешке реформе.

Вучић је захвалио грађанима што су веровали у промене и дали подршку за мењање Србије.

"Данас Врњачка Бања изгледа величанствено. Позивам грађане Србије да посете бање у нашој земљи, а не само да иду у Мађарску, Словенију и Немачку. Идите и тамо, на пример, Вис Баден и Баден Баден у Немачкој и видећете после да је Врањачка Бања много лепша од свих места које сам поменуо", поручио је председник.

Вучић је нагласио да Врањачка Бања постаје све лепша и богатија и да је држава уложила у ту бању десетине милиона евра и да се то и види, за разлику од неких других места где је улагано у Србији.

"Овде се све види, од улаза у бању, водопада, амфитеатра, парка, инфо табли и хотела. Хоћу да се захвалим и приватницима Србима који улажу у бању и на прелепој фасади у хотелу Парк. И овај други део да буде овако леп и да решите те проблеме са овима у Аранђеловцу, да се не свађате", поручио је Вучић.

Најавио је да ће држава уложити и у Дом здравља милион евра, да ће бити реновиране и школе и други објекти, као и да ће бити покривен Национални базен, како би ту долазили спортисти из целог света.

"Некада је велики Милош, који је био неписмен, али мудар и паметан, схватио да Србија лежи на великом нетакнутом богатству и био мудар да доведе управника саксонских рудника Жигмунда Хердера да та богатства истражи".

Вучић је подсетио и да је Павле Мутавџић основао Фундаторско друштво кисело-вруће воде у Врњцима и поручио да Србија и данас треба тако да ради и улаже у туризам.

Нагласио је да види заједничке подухвате државе и приватника да се Врњачкој Бањи врати краљевска титула и да је у тој бањи више уложено у претходних пет година него у претходних 50.

Вучић је поручио да ће бити настављена улагања у ту бању, с'обзиром да сваки уложени динар у туризам вишеструко вреди.

Вучић је рекао да је кнез Милош вероватно најмудрији наш владар у историји иако је био због тога презрен од Срба, као и да је он први сватио и препознао да имамо нешто велико и важно у шта треба да се уложи.

Вучић је казао да ће Врњачка Бања доживети препород и да ће повратити краљевску титулу у наредном периоду.

 

О будућности Србије одлучиваће грађани

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Врњачкој Бањи да ће дати све од себе да реши проблеме који постоје 100 година и најавио да ће о будућности Србије одлучивати грађани.

Вучић је, обраћајући се грађанима Врњачке Бање поводом 150-те годишњице туризма у том граду, казао да имамо велики посао да решавамо проблем генерација.

„Да ли ћемо да успемо у свему томе, остаје да се види. Тешко је ухватити се у коштац са косовским чвором. Неки ће рећи да не ваља шта год да урадимо, али ако оставимо овако само ћемо да крваримо сваки дан и да губимо“, објаснио је Вучић.

Рекао је да нећемо бити кукавице, већ желимо да будемо храбри и да проблеме не остављамо нашој деци.

Указао је да нема поверења у „оне из Приштине и оне који су им у послу разарања Србије помагали, али да то не значи да неће да се бори и дати све од себе да тај проблем реши“.

„Од вас ћемо тражити коначну пресуду да донесете, а даћу све од себе, јер мени није циљ да постанем богат за време мандата. Хоћу да решим проблеме грађана Србије који постоји стотину година“, рекао је Вучић.

Истакао је да ће грађани да одлуче може ли Србија у будућност или не.

„Многи су ликовали и радовали се када смо кренули у фискалну консолидацију очекујући да пропаднемо, да као Грчка смањујемо 15 пута плате и пензије. Сада када ћемо имати највеће пензије и плате икада, показаћемо да смо умели да гледамо у будућност, верујемо у тешке мере, а не лака решења“, подвукао је Вучић.

 

Ускоро градња и аутопута Појате - Прељина

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас да ће врло брзо почети и градња аутопута од Појата до Прељине.

"Недељама и месецима разговарамо са онима који треба да инвестирају у овај део Србије. Разговарамо о градњи аутопута Појате - Прељина, који ће повезати Чачак, Краљево, Трстеник, Крушевац, Ћићевац и ускоро крећемо и са тим радовима и брзо ћемо да завршимо", рекао је Вучић у обраћању на свечаној акадамији поводом 150 година туризма у Врњачкој Бањи.

Председник Србје је казао да ће тај аутопут бити урађен баш као што ће бити завршен аутопут Београд - Чачак, као и до краја године Коридор 10 од Ниша до Македоније и Бугарске пре краја ове године.

 

 

 

Извор: Танјуг