Вести

ВУЧИЋ: НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ ДА ГЛЕДАМО КРОЗ ДЕЛА

Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је на предизборном скупу у Владимирцима нове инвестиције за ту општину, међу којима је и изградња школе у насељу Прово.

"Решићемо и питање воде, после 100 година, за све људе у Прову, а пре тога реконструисати водовод Риђаке-Владимирци-Скупљен да би Прово могло да има воду", рекао је Вучић и навео да ће за то бити издвојено укупно два милиона евра.

Вучић је рекао да ће се приступити пројекту примењених геотермалних извора и да ће бити изграђена геотермална бушотина како би могао да се развија туризам на територији општине Владимирци.

"Да привлачимо људе овде, да нам не одлазе за Шабац и Београд", рекао је Вучић.

Навео је да на разним местима постоје проблеми са путевима, иако је изграђено и гради се много тога.

"Не могу да вас лажем да ћемо свуда све да урадимо зато што то није фер. Најлакше је да вам кажем ''Не брините, биће све, само гласајте'', а да се онда не појавим пред вама, али ја не могу тако да се понашам", рекао је Вучић.

Додао је да ће бити уложено много више новца у изградњу локалних, али и атарских путева и свих других који су потребни становницима општине Владимирци.

Вучић је рекао да су Владимирци ушли у програм "Чиста Србија" и да ће захваљујући томе становници те општине имати канализациону мрежу.

"То ће значити да наша села могу да буду попут места у Аустрији, Швајцарској, Немачкој, најразвијенијим европским земљама", рекао је Вучић.

Додао је да све ово говори не као бесмислена обећања јер, како је рекао, за све то постоји само један услов.

"Ми немамо проблема са новцем, уколико сачувамо стабилност и мир. Уколико у ова луда времена у свету будемо успели да сачувамо мир и стабилност, немам никакав проблем да вам кажем да са сигурношћу све ово што сам рекао испуњавамо у најкраћем могућем року и то су ствари које гарантујем", подвукао је Вучић.

Ту стабилност, како је истакао, нећемо моћи лако да сачувамо, имајући у виду све могуће притиске и догађаје у свету.

"Данас је аустријски министар спољних послова рекао да није немогуће да избије Трећи светски рат. Надам се да неће, али шта год да избије само да ми не будемо у томе. Не морамо увек у свему да будемо први и да страдамо. Да нисмо страдали онолико у Првом и Другом светском рату, данас бисмо имали више становника него Холандија, били бисмо у првих пет или шест највећих земаља у Европи", рекао је Вучић и наставио:

"Да коначно почнемо себе да чувамо, будемо мудри, одговорни, озбиљни. Реч коју највише користим последњих дана јесте одгворност зато што има оних који су много лепши и шармантнији од мене, али је суштина у томе да вас позивам на одговорност зато што мислим да је најважније да гледате кроз дела, шта је то што неко може да уради јер избори нису игра и држава није играчка".

Вучић је поручио да никада није било потребно више одговорности јер, како је рекао, било коју погрешну одлуку да донесемо можемо скупо да је плаћамо и горко да се кајемо.

Како је истакао, сада је питање хоћемо ли да идемо назад у прошлост или у будућност.

"Потребна нам је пристојна, нормална и рационална Србија", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да се никада више није градило ауто-путева, пруга, свега...

"Кад смо то имали веће плате?", упитао је Вучић и додао нам је минималац пре 10 година био 15.300 динара, а да је данас 35.300 динара.

"Да ли је то довољно? Није, али је много боље и више него што је било", додао је Вучић.

Вучић је рекао да ће држава радити на томе да у Владимирце доведе једног инвеститора који ће запослити између 100 и 200 људи.

"Покушаћемо да то већ до краја ове године урадимо, најкасније до марта следеће године. То је важно не само зато што ће 150 или 200 породица да добију прву, другу или трећу плату већ пре свега што ће од тог новца и општина моћи да буде боље финансирана, моћи ће више путева, улица да уради у свим својим селима и да покаже на који начин може да функционише неупоредиво боље", рекао је Вучић.

Додао је да ће тада људи остајати у Владимирцима и неће одлазити у друге градове или ван земље.

"То нам је кључни циљ. Да бисмо то урадили мораћемо да чувамо и мир и стабилност, да радимо још снажније, да се боримо и потпуно сам сигуран да уз вашу подршку то можемо да урадимо", рекао је Вучић.

Поручио је грађанима да чврстина и снага наших јавних финансија зависи и од јаке подршке грађана.

"Да није било ваше подршке, ништа не бисмо могли да урадимо и бескрајно вам хвала", рекао је Вучић.

Вучића су у Владимирцима дочекали мештани, али и Милан Мачван за кога је Вучић рекао да је "легенда српске кошарке".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести