Вести

ВУЧИЋ: МАЈУР КАКО ГЛАСА, ТАКО ГЛАСА ЦЕЛА СРБИЈА

Председник Српске напредне странке Александар Вучић истакао је на предизборном скупу у Мајуру код Шапца да држава улаже велики новац у тај крај, и да ће све што се буде урадило потпуно променити позицију Шапца.

Вучић је, обраћајући се великом броју грађана, који су се окупили и сат времена пре његовог доласка у то место, рекао да је одлучио да дође у Мајур, зато што су многе важне ствари кренуле из тог места, додајући да су промене у Шапцу 2015. године кренуле победом у Мајуру.

"Мајур како гласа, тако гласа цела Србија", подвукао је Вучић.

Најавио је асфалтирање пута у том месту, у дужини од 4,2 километара, а радови ће кренути чим отопли, додајући да ће бити урађен и Табановачки пут, што ће све коштати милион евра.

Подсетио је да се ради Фрушкогорски коридор, ауто-пут Рума-Шабац, чиме ће овај део Србије бити спојен са Београдом и Новим Садом, а ради се и брза саобраћајница до Лознице, која ће ићи даље према Малом Зворнику.

Вучић је указао да се ради и реконструкција шабачке болнице, али и најавио изградњу потпуно нове шабачке болнице у вредности од 50 милиона евра.

"Ако смо дали 35 милиона евра за лозничку болницу нема смисла да Шабац нема такву велику и добру болницу, која ће бити на километар од ауто-пута", објаснио је Вучић.

Вучић је указао да, када се сабере сав новац, то ће премашити милијарду евра, а сви ти радови ће потпуно изменити позицију Шапца.

"То ми данас можемо да урадимо зато што имамо уређене јавне финансије, ситуација у земљи је неупоредиво боља. Сигуран сам да су и други раније желели да то све направе, уз то што су неки трпали паре у џепове, било је и оних који нису разумели како јавне финансије треба да буду уредне. Три и четири деценије се само причало о путевима", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ти путеви значе да ће више фабрика и инвестиција доћи у овај крај.

С тим у вези је поменуо кинеску компанију Минт коју је обишао данас, која ће у Шапцу запослити 800 људи, у Лозници 1.000, и додао да траже још где да направе фабрику за прераду алуминијума за 1.200 запослених.

"Када имате све путеве, када имате проведен гас, све инфраструктурне проблеме решене онда долазе и инвеститори", рекао је Вучић.

На добацивање из публике - шта је са канализацијом у Мајуру, Вучић је одговорио да се и то ради, као и за цео Шабац, што ће коштати 46 милиона евра.

"Тај новац је већ обезбеђен из програма ''Чиста Србија''. После тога нема више разлике између Мајура и аустријских и швајцарских села. После тога доласком инвеститора, запошљавања и већих плата више проблема нема", објаснио је Вучић.

Најавио је и да ће у Шапцу бити изграђен систем отворених базена.

Вучић је рекао да доћи до свега тога није списак лепих жеља, и да је неопходан труд да се постигне успех.

Замолио је окупљене да 3.априла на изборима покажу сву одговорност и озбиљност, јер ће долазити многи да обећавају све и свашта, а у њихово време нису били способни да отворе нити једну фабрику или изграде неки пут.

"Немојте да верујете онима који кажу да ће за дан решити проблеме. Нису ни размишљали да га реше. Избори нису игра, држава није играчка. Важно је своје поверење да укажете онима који су делима показали да могу да ураде добре ствари за нашу земљу", подвукао је Вучић.

Вучић је подсетио да се Србија у протекле две године најбоље развијала у целој Европи.

"Видео сам данас да је Рамуш Харадинај рекао бомбардоваће Србију, хтео сам да се нашалим "хоћеш ли то са два бојлера или неко други"... Ми ћемо за разлику од њега и других да чувамо мир и стабилност, да чувамо и градимо нашу земљу. Наш посао је да сви у нашој земљи и региону имају довољно пшенице, брашна и свега, као што ће наш народ да има", рекао је Вучић истичући да је резултат такве политике видљив у томе да Србија иде у добром смеру.

Грађане је позвао да на изборима гласају одговорно како би омогућили још 4 или 5 година за напредак Србије, јер ће онда бити Србија сигурна и неће бити могућности за повратак.

"Важно је да се не враћамо у прошлост, онима који су земљу урушавали и уништавали. Мислим да је за нашу земљу страшно важно да покушамо у политички живот да унесемо више одговорности, а можда мало мање страсти, да не мрзимо једни друге, покажемо поштовање, и да резултати буду једино мерило нечије успешности", рекао је Вучић.

У вези мишљења појединаца да треба Србија да приступи НАТО, Вучић је рекао да није добро да се прикључимо војној алијанси, да није место Србији у њој, да Србија може сама да чува своје небо, али и да мора да прашта али не сме да заборави Милицу Ракић, ни све оно што су нам радили 1999. године.

"Много труда смо уложили да сачувамо углед Србије у свету, што није лако у условима за које аустријски министар Шаленберг каже да не искључује могућност избијања Трећег светског рата. Ми смо мали, иако највећи у региону Западног Балкана, морамо да разумемо своју позицију, али морамо да чувамо своје националне и државне интересе. Зато не рушимо и не газимо мостове које смо градили према нашим пријатељима на истоку, грабећи истовремено ка европском путу и прихватајући све најбоље стандарде који долазе са запада", подвукао је Вучић.

Истакао је да је тешко одржати такву политику, али је она једина могућа за Србију.

Рекао је да је поносан што нико не може да каже да се Србија није придржавала међународног права.

"Некада вам се нека одлука неће свидети, али будите рационални и размислите да ли смо морали да је донесемо. Обећавам да никада нећемо донети одлуку која није у интересу нашег народа", подвукао је Вучић.

Најавио је да ће ускоро морати да размишља о довођењу нових инвеститора и у друге општине Мачванско-подрињског краја.

"Немојте да се секирате за све који нас нападају 10 година, 3.априла народ говори", закључио је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести