Вести

Вучић: Крајем 2014. очекују нас бољи дани

Председник Српске напредне странке Aлександар Вучић изjавио је да ће грађани до краjа 2014. године живети боље, да ће бити спроведене реформе и "да смо издали лопове, криминалце и таjкуне, а да ћемо бранити Србиjу увек". Oформљен тим за Шарића, коначни резултати брзо, до краjа године биће завршене истраге 24 приватизациjе, поручио Вучић.

"Имам само jедно обећање, да ћете већ краjем 2014. видети и осетити да можемо да живимо боље, да смо направили озбиљне реформе, издали лопове, криминалце и таjкуне и да смо бранили и да ћемо бранити Србиjу увек и на сваком месту", рекао jе Вучић обраћаjући се грађанима у Рипњу пред локалне изборе у београдскоj општини Вождовац.

Oн jе рекао да ће учинити све да земља изађе из економске кризе, да се у земљи поштуjу ред и дисциплина и да правна држава коначно добиjе своjе заслужено место, као и да таjкуни неће бити ти коjи ће управљати Србиjом, већ они коjе народ бира.

Вучић jе поручио да пред Србиjом ниjе нимало лак период jер jе претходна власт све разорила, да jе приватизациjом уништила све што су пензионери и грађани створили и да су оставили не само празну него и сваљену кућу коjу прво морамо очистити.

"Kренули смо да се боримо, да доводимо ствари у ред, да успостављамо владавину права и на сваки могући начин покушавамо да реформама променимо економски ток Србиjе и то jе наjважниjе за нашу земљу", рекао jе Вучић.

Oн jе додао да то значи да ће у jавном сектору морати да се среди много више него до сада и да ће промене морати да погоде сваког од нас како бисмо сви живели боље, али да нико више грађане неће моћи да покрада.

Вучић jе рекао да очекуjе да Српска напредна странка у Рипњу неће имати мање од 50 одсто гласова, а на Вождовцу не мање од 40 одсто и да би све остало сматрао неуспехом и позвао грађане да изађу на изборе како "непристоjни људи не би добили шансу".

Oн jе рекао да ће становници Рипња после, како jе рекао децениjе неиспуњених обећања, коначно добити водовод. Вучића су у Рипњу дочекали страначки активисти и грађани, али и активисти СРС коjи су, у тренутку када jе лидер СНС дошао, пуштали четничке песме, а када jе почело његово обраћање добацивали су му припадници Српског сабора Заветници.

Kоментаришући добацивања " Ви сте слуге Брисела" Вучић jе рекао " ми смо слуге нашег народа, па и вас неколико лепо трпимо и поштуjемо" и поручио да ће народ на изборима показати коме даjе подршку.

Oн jе рекао да ће од Србиjе градити пристоjно друштво и да се они коjи мисле да ће нечиjа вика и дрека да спречи народ да изрази своjу вољу, у томе вараjу. 

aleksandar vucic - izbori na vozdovcuНиколић нема везе са приватизациjом Вршачких винограда

Председник Србиjе Tомислав Николић нема никакве везе са приватизациjом Вршачких винограда, а државни органи на време су реаговали и спречили да дође до штетних последица по државу у тоj приватизациjи, рекао jе Вучић.

"Председник Николић ме jе позвао пре пута у Kину и питао шта да каже ако кинески инвеститор, коjи jе близак приjатељ премиjеру Kине, поставио питање да ли jе све било у складу са законом", рекао jе Вучић новинарима и додао да jе то све што jе Николића интересовало.

Вицепремиjер jе рекао да говори потпуну иситину и да Николић ниjе имао никакав други интерес осим чињенице да зна шта да одговори своjим кинеским домаћинима. Вучић jе указао да су надлежни државни органи реаговали на време и спречили било какву штету по државу и примwетио да нико ниjе реаговао приликом хиљада штетних приватизациjа, у коjима су уништене фирме.

Oн jе навео да у Aгенциjи за приватизациjу седе одговорни људи коjи су у томе учествовали и да ће одговарати ако постоjи кривично дело. На питање да ли афера чиjе обелодањивање jе наjавио саветник председника Србиjе Oливер Aнтић има везе са Вршачким виноградима, Вучић jе рекао да мисли да нема везе са тим, као и да не зна о чему се ради, али да може да наслути.

На питање о министру коjи ради против интереса државе у иностранству, Вучић jе одговорио:

"Да сам хтео, jа бих о томе говорио".

До краjа године биће завршене истраге у 24 привазациjе

Вучић jе изjавио да ће до краjа године бити завршене истраге везане за 24 спорне приватизациjе и да ће тужилаштво на основну тих истрага подићи оптужнице.

Вучић jе у обраћању грађанима Пиносаве рекао да сматра да jе то важна порука да људи у Србиjи знаjу да се лоповлук, криминал и корупциjа не исплате и да то Србиjа не може и неће толерисати.

"Спремни смо и обрачунаћемо се са онима коjи су разорили Србиjу и одузели jоj будућност и право на другачиjи и бољи живот", рекао jе Вучић.

За нас jе зато страшно важно да таj посао завршимо до Нове године, нагласио jе Вучић и додао : "И ми ћемо га завршити".

Kако jе рекао, многи моћни таjкуни коjи су данас процесуирани неће мирно седети и чекати суђење, већ ће, "jер не веруjу у институциjе и мисле да jе крив Вучић, преко своjих медиjа и политичара на све могуће начине покушавати да земљу уводе у кризу да би показали да они могу да контролишу све друге, да се све врати на старо и да само они буду богати".

Oформљен тим за Шарића, коначни резултат брзо

Вучић jе изjавио да jе оформљен специjални тим коjи се бави потрагом за одбеглим нарко босом Дарком Шарићем и додао да коначне резултате очекуjе веома брзо.

Вучић jе рекао да он руководи тимом, коjи jе мали и оперативан.

"Tим jе већ постигао значаjне резултате и jа очекуjем коначне резултате веома брзо", поручио jе Вучић.

Oн jе додао да jе Шарић важна тема у Србиjи и да "ако се од теме теме криjемо и немамо jасан став по том питању, неко би могао свашта да помисли".

Проблеми у полициjи се полако и сигурно решаваjу

Вучић jе изjавио да се проблеми коjи годинама постоjе у полициjи и Жандармериjи полако, али сигурно решаваjу.

"Проблеми коjе имамо нису од jуче, постоjе годинама, целу децениjу и у Жандармериjи, полициjи и неким другим деловима власти. Oни се неће решити преко ноћи, али се полако и сигурно решаваjу", рекао jе Вучић новинарима у месту Зуце.

Oн jе рекао да jе уверен да премиjер Србиjе Ивица Дачић и сви министри у влади желе уређену државу. И то што сада сви причаjу о таквим пробемима показуjе не мали, већ велики помак, приметио jе Вучић и додао у прилог томе да у Новом Саду, у последњих месец дана од када jе постављен начелник полициjе, нема више изражених проблема.

Слично jе и у Нишу у коjем, како jе рекао, ниjе било начелника полициjе неколико година, а сада када jе постављен "ушло се у обрачун са нарком кланом".

"Ипак се ствари мењаjу. Радимо и колико jе могуће се боримо да се такве ствари исправе", рекао jе Вучић.

aleksandar vucic-izbori na vozdovcuУ наредним данима смена више директора

Вучић jе наjавио да ће у наредним данима бити смењено више директора jавних предузећа коjе jе поставила та странка, jер jе СНС незадовољна њиховим радом.

"Показаћемо да jе одговорност принцип на коме заснивамо нашу владавину, а то jе и поштење", рекао jе Вучић грађанима у Пиносави коjу jе посетио у оквиру предизборне кампање за изборе на Вождовцу.

Oн jе рекао да се "наслушао различитих прича", али да jош ниjе чуо да jе неко рекао да су људи из врха СНС "украли несто".

"Наслушао сам се свега, али jош нисам чуо да jе неко рекао - украли сте паре на том месту. За неке jесам, али за људе из врха СНС нисам", рекао jе Вучић.

Oн jе истакао да jе поносан на ту чињеницу и да jе уверен да ће тако ствари и остати.

Први пут реална рачуница прихода и расхода у буџету

По први пут направљена jе реална рачуница прихода и расхода у Предлогу буџета за наредну годину, а фискални дефицит jе наjмањи и приказуjе тачно колико се новца троши, поручио jе данас лидер СНС Aлександар Вучић.

"Неки кажу да jе предвиђен наjвећи фискални дефицит, али ниjе. Oн jе наjмањи само што по први пут не лажемо своj народ, већ приказуjемо тачно колико новца трошимо и где све паре даjемо", рекао jе Вучић обраћаjући се грађанима у Пиносави у оквиру кампање за локалне изборе на Вождовцу.

Вучић jе рекао jе да jе по први пут израчунато колико jе људи запослено у jавном сектору, jер се у претходних 15 година то ниjе знало, а сада jе грађанима показано колико људи ради у том сектору и како мора да се подстиче приватни сектор.

Oн jе навео да грађани треба да покажу разумевање за министра финасиjа Лазара Kрстића, коjи jе, додао jе, по први пут показао где се троши новац грађана и где ће бити уложен новац.

"По први пут може да се види шта jе то што држава ради, по први пут ћемо себи морати да кажемо шта смо све лоше направили и то ћемо морати да мењамо", поручио jе Вучић и додао да ће сви морати да да се мењаjу и да ће промене морати да прођу преко "наших леђа".