Вести

Вучић: Изборна скупштина 25. јануара, да се провери свачији легитимитет

 Српска напредна странка одржаће Изборну скупштину 25. јануара, на којој ће се бирати председник и највиши органи странке, а биће усвојена и нова платформа рада странке, одлучило је вечерас Председништво СНС.

СНС Александар Вучић је рекао да је одлука о Изборној скупштини донета без противљења било кога, и да ће више од 3.000 делегата одлучивати о новом председнику.

Вучић је рекао да сигурно има оних који би желели да неко други води СНС.

"Нисам ја глуп да то не видим, само сам тражио да ми кажу која је њихова платформа", рекао је Вучић и додао да ће бити одржана скупштина, па они који то мисле, ако могу, имају прилику да га смене.

Он је рекао да је Изборна скупштина заказана како би се проверио и његов и свачији други легитимитет и поручио: "Смените ме на скупштини странке и то је у реду".

Упитан да ли при томе мисли на Оливера Антића и Владимира Цвијана, Вучић је рекао да не жели да говори о именима, да је свако на Председништву могао да каже шта мисли и да изнесе критике и да то није проблем и да ће и њих двојица имати право да се изјасне:

"Не мислим да су људи који ће за мене гласати на скупштини добри, а они други лоши. Али, знам да су постојале многе намере разних људи да покушају да свађају Томислава Николића и мене.То је ноторна глупост".

Вучић је подвукао да њега и председника Србије Томислава Николића нико не може да посвађа и поручио да су то многи покушавали разним триковима и да то никоме није успело, нити ће успети, нити је то могуће.

На питање да ли зна ко су људи који имају везе са тајкунима, Вучић је одговорио да не може да тврди да је била нека директна веза, али да је сигуран да би неки људи више волели да се он не налази на месту председника странке.

"Ближи су им они, него ја", рекао је Вучић.

Он је рекао и да би волео да они који нису задовољни како води странку изађу са противкандидатом, него да га оговорају и измишљају разне ствари по одборима, разним другим местима, кафићима...

"Нека изађу са кандидатом и кажу шта имају", рекао је Вучић.

Он је такође рекао да је само замолио да кажу са којом идејом и платформом иду на те изборе у странци.

"Наши су они који раде добро и у интересу наше земље, а не они који раде лоше за нашу земљу и то ће бити принцип са којим ћу се кандидовати за место председника СНС", рекао је Вучић.

"Са нашом странком и са мном нема трговине и о томе нема никаквог разговора", поручио је Вучић.

Вучић је оценио да ће после изборне скупштине СНС са још јаснијом визијом, јачим и одређенијим програмом изаћи пред грађане Србије.

"СНС је још једном показала да је одговорна странка, да је урадила нешто што ниједна друга странка није чинила до сада и тиме показала да мисли, изнад свега, о грађанима Србије", закључио је Вучић.

СНС смењује одређени број директора и градоначелника

Председништво Српске напредне странке донело је вечерас одлуку да разреши одређени број директора јавних предузећа на централном нивоу, као и да смени један број градоначелника и председника општина чијим радом странка није задовољна.

Одлучено је и да се СНС повуче из власти у једном броју локалних самоуправа у којима није задовољна са радом локалних власти.

Председник СНС Александар Вучић рекао је на конференцији за новинаре да ће бити смењено више од пет директора јавних предузећа и још више од тог броја првака у локалним самоуправама.

Вучић је, говорећи о директорима јавних предузећа, истакао да то не значи да су се они бавили криминалним радњама, већ да просто странка није задовољна њиховим радом.

Он је казао да ће у понедељак или уторак обавестити о томе људе о којима је реч, а да ће у другом делу седмице о томе обавестити јавност.

Вучић је, говорећи о локалној самоуправи, навео да ће вероватно бити оних који сменом неће бити задовољни, али и поручио да они убудуће више неће бити чланови СНС.