Вести

ВУЧИЋ: ИЗБОРИ ВАЖНИ - ОДЛУЧУЈУ КОЈИМ ПУТЕМ СРБИЈА ИДЕ ДАЉЕ

Предстојећи избори су најважнији, јер се на њима одлучује којим ће путем Србија да иде - хоће ли Србија да сачува мир и стабилност, своје виталне интересе, поручио је у Лесковцу председник Српске напредне странке Александар Вучић.

Вучић је, пред више од 7.000 грађана, на првом предизборном скупу, дан након што је објављено да ће бити кандидат Српске напредне странке за председника Републике Србије, у препуној спортској хали "Дубочица", поручио да је Србија део света, да се налази на европском путу, и да је Србија једина земља које нема на листи коју су Руси направили и у којој су навели ко су им непријатељи.

"Успели смо да водимо политику коју је много тешко водити. Али држава је та која мора да брине о томе хоће ли сутра у Лесковцу имати довољно грејања, нафте, жита, хоће ли цела Србија имати. Никада нам није било потребније да паметно, одговорно и озбиљно радимо", истакао је Вучић.

Данас се, како је рекао, налазимо у свету, у ужасној ситуацији каква се није десила од Другог светског рата.

"Поново се прича о коришћењу нуклеарног оружја. Позив свима вама је да размишљамо пре свега о себи. У реду је да имамо симпатије, али важно је да волимо своју земљу, да будемо уз нашу Србију, нашу децу и сачувамо мир и стабилност", поручио је Вучић.

Нагласио је да је увек тешко доћи у Лесковац и говорити сабрано и смирено, јер је у овом делу Србије подршка Српској напредној странци велика, да ту живе страствени људи, људи који када нешто подржавају и некога воле, онда то раде из пуног срца и душе.

"Данас ћу вас изненадити, нисам дошао да изговарам велике пароле, да добијем много аплауза, већ о томе шта нас чека", рекао је Вучић, који се окупљеним обратио после обраћања троје носилаца листе за парламентарне изборе Српске напредне странке. 

Том приликом је рекао да је тешко говорити после Данице Грујичић, која је бескомпромисни борац за животе наших људи, која се није либила да брани нашу земљу против оних који су 78 дана вршили агресију, после Стојана Раденовића, највише цитираног српског научника после Милутина Миланковића и глумца и редитеља Лазара Ристовског.

"Они су ту јер су људи који су све остварили у животу. Не могу да их уплаше претњама, увредама, клеветама. Они верују у резултат, планове и програм за будућност ", поручио је Вучић.

Указао је да је пуно тога урађено протеклих година, да зна да никада нико не може бити потпуно задовољан, али да су се људи који су радили трудили, радили вредно, да нигде у иностранству немају рачуне, јер им је било важније да брину за Србију, а не своје џепове.

"Зато сам поносан. Не постоји ствар коју су измислили или слагали они други, али нису могли да кажу да смо радили за свој џеп и да имамо рачуне", истакао је Вучић и нагласио и да избори нису дечија игра, а да држава није играчка.

"Није питање да ли вам се допада како неко говори, већ су избори место на којем одлучујете о својој будућности, будућности своје деце", истакао је Вучић.

Указао је да опозиција својом политиком увреда, клевета, и лоших речи за владајуће стране није ништа успела, јер се на крају увек виде рад и резултати. Најавио је и значајне инфраструктурне пројекте у Лесковцу, Лебану, на Власини, и водовод, канализацију, пречистаче отпадних вода, поручујући да су за све то потребне чврсте јавне финансије, стабилност и мир.

"Не постоји ништа више и ништа важније од тога, морамо да сачувамо мир", поручио је Вучић.

Уз примедбу да би се Срби посвађали око свега, па чак и онога што нас се можда мање тиче, позвао је грађане да буду уједињени. 

"Да волимо друге, да их поштујемо, али да волимо Србију, да бринемо о земљи. Доста нам је ратова. Не желим да будем председник који ће било којој мајци дете да врати у ковчегу. Наша мајка је ова земља, морамо да је чувамо", рекао је Вучић.

Како је рекао, само Лесковац је смањио незапосленост, па је током две године 2.041 особа више запослена у том граду, плате су порасле, али све то још увек није довољно добро, али је боље него што било, и иде у добром смеру.

"Али, морамо да радимо јаче и више и зато нам је потребна ваша подршка и енергија", рекао је Вучић и додао да ће ово бити најкраћа кампања.

"Некима кампања траје годинама, кампања неистина и увреда. Нама ће трајати двадесетак дана, од којих у десет нећемо моћи да учествујемо, јер ћемо да се бавимо озбиљним државним питањима, јер је наш посао да бринемо о Србији", рекао је Вучић.

Додао је да слава припада онима који се боре, а не онима који добацују. 

"Зато вас молим да мењамо себе, друштво, земљу, да градимо путеве, пруге, канализационе системе, нове музеје, позоришта, да покажемо да то можемо да урадимо. Молим вас да 3. априла издвојите 15 минута, јер је озбиљан посао у питању, од којег зависи будућност", поручио је Вучић.

Додао је да до пре неколико година нисмо имали ни националну авио-компанију, ни брзу пругу, ни ауто-пут до Северне Македоније, ни до Бугарске, ни пут "Милош Велики".

"Наше је да градимо, а они који ће да руше... Грађани хоће оне који мисле на будућност, а не оне који би земљу да врате у прошлост. Хвала Вам на подршци", рекао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести