Вести

ВУЧИЋ: ДУГОРОЧНИ МИР ОД ОГРОМНОГ ЗНАЧАЈА ЗА ЦЕО РЕГИОН

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да би дугорочни мир и стабилност били од огромног значаја за бољи живот грађана и економије региона, као и улазак Србије и других земаља Западног Балкана у ЕУ.

Вучић је навео, да је више него икада раније разговарао о економији.

Кадика је Вучић описао као политичара посвећеног очувању мира и стабилности на Балкану који одлично познаје регион.

"Разговарали смо о свим важним регионалним питањима, дијалогу Београда и Приштине, колико је потребно и лековито било за све нас да имамо дугорочни мир, стабилност који би значили боље животе, економије, улазак и Србије и других земаља у ЕУ. Добили смо пуну подршку сенатора Кадика на путу европских интеграција", нагласио је председник Србије.

Вучић је замолио Кадика да председнику Француске Емануелу Макрону пренесе поздраве и најавио да ће шеф француске државе у Србију доћи почетком децембра.

"То ће бити велика и веома важна посета за нас", указао је Вучић.

Председник Србије је навео да је данас, много више него икада раније, разговарао са сенатором Кадиком о економији и економским односима две земље.

Истакао је да је улагање француске компаније "Ванси", која управља београдским аеродромом, веома важна, јер је аеродром прво лице земље коју сви виде када долазе.

То, према речима председника Вучића, представља огроман подстицај за друге француске инвеститоре.

Вучић је напоменуо да је Србија повећала трговинску размену са Француском у првих шест месеци за девет одсто и подсетио да је прошле године износила 995 милиона евра, изразивши уверење да ће свакако ове године прећи цифру од милијарду евра.

Открио је и да је сенатора Кадика изненадило када је синоћ разговарао са француским инвеститорима, јер је први пут видео људе из малих и средњих предузећа који показују значајан интерес за улагање у Србију.

Вучић је истакао да је, што се нас тиче, Француска Србији пријатељ из давнина.

Подсетио је да се на Калемегдану ускоро открива реконструисани споменик, у чију реконструкцију су уложиле владе обе земље.

"Вечерашњи долазак унуке Франша Д' Епереа овде показује да поново правимо односе који су блиски и говоре о заједничкој будућности, а не само прошлости две земље", истакао је председник Србије.

Обраћајући се Кадику, Вучић је рекао да Макрону пренесе да ће француски председник у Србији бити дочекан на домаћински начин.

"Сигурни смо да ће се у Београду одлично осећати, а резултати посете ће бити веома добри како за Француску тако и Србију", уверен је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/Пинк