Вести

ВУЧИЋ: ДРЖАВА ЈЕ САДА У БОЉОЈ СИТУАЦИЈИ И МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ СВОМ НАРОДУ

Председник Александар Вучић посетио је данас и грађане Котежа који су претрпели највећу штету због невремена и поновио да ће брзо, после деценија мучења, добити канализацију, и поручио да је дошао да каже да им то лично гарантује.

Рекао је да ће радови почети крајем фебруара или почетком марта и да ће сва четири насеља на левој обали Дунава добити канализацију - Борча, Овча, Крњача и Котеж.

Председник је, такође, поручио да ће држава надокнадити штету угроженим грађанима и да ће наредних дана код свих доћи пописне комисије, иако држава нема обавезу то да ради, пошто није одговорна за то што је неко бетонирао и затрпавао канале смећем или није осигурао кућу.

У року од три дана биће извучена вода и биће пописана сва штета, додао је Вучић и нагласио да је држава сада у бољој ситуацији и може да помогне свом народу.

"У канализацију ће на левој обали Дунава бити уложено 80 милиона евра и добићете канализацију у најкраћем року, то вам лично гарантујем и ја сам одговоран за то. Мене држите за реч за то", поручио је Вучић грађанима Котежа.

Вучић је рекао да му је жао што толики број грађана среће баш у тој прилици, али да му је и драго што је са њимa и када је тешко.

"Овде нема канализације и деценијама су долазили да је обећавају пред изборе. Али, видим да наши људи нису урадили посао и са вама разговарали. Молим људе да разговарају са народом, ако нешто чујем од 10 грађана значи да проблем постоји. Не могу да стигнем на свако место у Србији и зато ће они који су на власти морати да слушају народ и разговарају са народом".

Свестан је, додаје, да је грађанe у том делу града задесила мука због деценија јавашлука, немара и бацање свега у одводне канале.

Вучић додаје да је и раније долазио у Котеж и говорио да неће нико да има предност у центру града у односу на њих и истиче да ће у уређивање Трга Републике бити уложено осам милиона евра, а у изградњу канализације 80 милиона евра.

Када су му поједини грађани рекли да нису могли да осигурају куће јер нису легализоване, Вучић је рекао да је свестан тог проблема, као и да ће највећи број нелегалних објеката бити легализован.

"Да ли сам крив што су неки други добили канализацију? А, реците ми онда да ли ћу да будем крив и када ви добијете канализацију, а неки други у приградским насељима не?", запитао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк