Вести

ВУЧИЋ: БИО САМ У ПРАВУ, СРБИ СУ ПОЧЕЛИ ДА ЦЕНЕ СЕБЕ

Прекретнице - Једна од најтежих ствари за ових десет година било је кад сам после потписивања Бриселског споразума ишао у Косовску Митровицу, а тамо сам дочекан звиждуцима. Тежак је био и тренутак кад је требало донети одлуку о смањењу плата и пензија.

Александар Вучић, председник Србије и Српске напредне странке, открива који су му били најтежи моменти од оснивања странке, кад се плашио реакције народа и шта је то што га искрено радује.

СНС је основан 21. октобра 2008. и бележи константно повећање рејтинга.

- Једна од најтежих ствари у протеклих 10 година били су тренуци после потписивања Бриселског споразума, кад сам морао да идем у Косовску Митровицу и објашњавам људима разлоге. Тамо сам дочекан повицима и звиждуцима, али сам обећао да ћемо се држати тог споразума. И, као што видите, ми га се држимо, а Приштина бежи од њега. И тада сам знао да доносим тешку одлуку која ме много може коштати, али нисам бежао од ње, и испоставило се да сам био у праву. Србија се данас уважава, подигли смо међународни углед - каже Вучић после обиласка радова на изградњи фабрике текстила у Краљеву, а пред свечану конвенцију странке у том граду.

 

Ценимо сами себе

Председник СНС истиче и подизање међународног угледа Србије и посете светских лидера, од којих су неки први представници тих земаља у Србији после 50 година.

- Друга веома тешка ствар је тренутак кад је требало донети одлуку о смањењу плата и пензија и донети Закон о раду знајући да ћу свима бити крив, да ће ме људи осуђивати и неће ме разумети. Данас се види да је то била добра одлука. Консолидовали смо финансије, повећали плате и пензије, а Србија је сада на путу економског напретка.

Председник СНС каже да „смо почели више да ценимо себе, нашу историју и страдања“.

- Обележавамо на високом нивоу заједно с Републиком Српском и страдање нашег народа у Јасеновцу, у „Олуји“. Обележавамо и годишњице НАТО бомбардовања и не извињавамо се никоме ко то није заслужио. Успели смо да вратимо народу национално самопоштовање и веру у себе, сачували смо независност и суверенитет - каже Вучић и додаје да га радује отварање нових радних места, инвестиције.

 

Запошљавамо људе

- Оно што ме посебно радује је свака нова отворена фабрика. Толико сам узбуђен после отварања фабрике у Краљеву. Радили смо дуго и посвећено на довођењу инвеститора у нашу Србију и они су почели да долазе. Данас запошљавамо људе, а не као некад кад су десетине хиљада људи остајале на улици, без посла у фабрикама које су неки опљачкали - поручио је Вучић.

Обележена десетогодишњица оснивања СНС

Пут србије је пут снс

- Поставили смо темељ за стабилност и опоравак. Треба да идемо сад од опоравка ка убрзаном развоју, поручио је Александар Вучић

Српска напредна странка обележила је десетогодишњицу оснивања у новој спортској хали у Краљеву. Лидер странке Александар Вучић захвалио се „милионима људи који су имали храброст да подрже тежак, трновит и храбар пут Србије у будућност - пут СНС“, истичући пионирску улогу Томислава Николића, првог председника странке:

- Данас не бисмо били овде да није било његове визије!

Вучић је рекао је да је СНС променио Србију, да је дошло време да гледамо напред, а не назад у прошлост, да можемо пажњу да обратимо на оно што можемо да мењамо, а не на оно што не можемо.

- Извели смо Србију из депресије, довели до опоравка. Поставили смо темељ за стабилност и опоравак. Треба да идемо сада од опоравка ка убрзаном развоју. Свет се мења, а Србија не сме да заостаје - подвукао је Вучић.

Он је навео да ће, ако ускочимо у тај воз и не пропустимо га, наша деца бити захвална што су испуњена обећања.

- Знамо да наш посао неће никада бити готов, да смо само мали део у богатој историји Србије. Осећаћемо се поносно када наши унуци, будуће генерације, буду рекли: „Било је добро време када су храбри људи водили земљу“ - истакао је лидер СНС.

Лидер СНС рекао је и да ће следеће године бити одржана ванредна скупштина странке на којој ће бити изабрано ново руководство. Казао је да је слобода била и остаће највећа вредност, и да Србија неће сукобе, да неће ратове, оцењујући да их је „било много, исувише за Србију“.

 

Не одговара на увреде

Лако је Амфилохију да критикује

Александар Вучић је јуче у Краљеву изјавио да је „боље да ћути“ на изјаве митрополита Амфилохија да разграничење Срба и Албанаца као решење косовског проблема „нема везе са памећу, са разумом“.

Новинарима који су га упитали о томе, Вучић је рекао:

- Ја немам ништа против, увек је лако критиковати. Ако мислите да ћу увредама да одговарам на увреде - нећу. Моје је да се борим за фабрике, људе и њихову будућност.

 

 

 

Извор: Курир