Вести

ВУЧИЋ: АУСТРИЈА ВАЖАН ПРИВРЕДНИ ПАРТНЕР СРБИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са председником Парламента Републике Аустрије Волфгангом Соботком и том приликом рекао да је Аустрија важан привредни партнер Србије у различитим областима, а посебно у домену привредне сарадње, чије даље јачање очекујемо.

Председник Вучић је истакао да Србија веома цени подршку Аустрије на путу ка чланству у ЕУ, као и у одржавању мира и стабилности у региону Западног Балкана.

Председник Вучић је истакао да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином и спреман за рад на имплементацији концепта европског предлога, уз одређена ограничења у складу са принципима међународног права. Он је и председнику аустријског Парламента предочио та ограничења, као и неопходност формирања Заједнице српских општина, односно да Приштина испуни обавезе из Бриселског и других ранијих споразума.

Двојица саговорника су се сагласили да је парламентарна сарадња веома важна за билатералне односе Србије и Аустрије и да посета председника аустријског Парламента Соботке даје велики подстицај јачању веза двеју земаља.

 

 

 

Извор: Танјуг