Вести

ВУЧЕВИЋ: ЗА МАЊЕ ОД МЕСЕЦ ДАНА НЕМОГУЋЕ ПОСТАЈЕ СТВАРНОСТ

Градоначеник Града Новог Сада Милош Вучевић поручио је да ће вожња брзом пругом од 200 километара на сат на линији Београд - Нови Сад, много значити и становницима два града, али и целој земљи.

"За мање од 30 минута спектакуларне вожње новим "Stadler KISЅ" возом сам у друштву председника Републике Србије Александра Вучића и Герхарда Шредера, бившег канцелара Савезне Републике Немачке, "долетео" од станице "Београд центар" до станице "Петроварадин", рекао је Вучевић.

Како је додао, брза и удобна вожња је доказ колико ће та линија значити житељима два највећа града у Србији, самим тим и целој земљи.

Навео је да је Град Нови Сад на станици у Петроварадину изградио надстрешницу са називом станице, асфалтирао прилазну улицу почев од главне, и све прилазне пешачке стазе, поставио јарболе са заставама, на кружном току испред објекта поставио расвету, комплетан мобилијар у виду клупи, корпи за смеће, жардињера и стајалишта за бицкле, потом заставе на објекту, а брендирао је објекат са пиктограмима, поставио "LED" пано са ознаком за брзи коловоз, комплетан простор озеленио и засадио украсно шибље и стабла.

У току су, додаје, и обимни радови на реконструкцији и улепшавању новосадске старе даме - Главне железницке станице на Булевару Јаше Томића, која ће у потпуно новом и савременом руху ускоро дочекати први брзи воз.

"Суграђани, за мање од месец дана оно што је деловало немогуће ће постати стварност, мало је рећи да сам одушевљен доживљеним", закључио је Вучевић. 

 

 

 

Извор: Танјуг