Вести

ВЕСИЋ: ШОЛАК ИЗ ЛИЧНИХ МОТИВА ВОДИ ХАЈКУ ПРОТИВ ГРАДА

Заменик градоначелника Београда Горан Весић упозорио је данас да сувласник СББ и ТВ Н1 Драган Шолак води хајку против Београда како му Град не би наплаћивао нелегално постављену кабловску мрежу на стубовима јавне расвете.

Весић је рекао да је о томе говорио и јуче у Бриселу јер власник телевизије, чак иако је приватна, нема право да личне интересе остварује тако што злоупотребаљава јавно гласило чији је власник.

"Југослав Ћосић и новинари Н1 имају право да буду критични према мени. Мислио бих да са мном нешто није у реду када би ме Ћосић хвалио. Не спорим Ћосићево право да не жели да се уређују улице, пешачке зоне, да је против јавног бицикла, можда је то политика коју он подржава", рекао је Весић.

Према његовим речима, недопустиво је да сувласник Н1 Драган Шолак, преко Ћосића ту ТВ користи за обрачун са политичким и пословним противницима.

Весић је додао да су, када је објавио "упутство" о томе како Ћосић наредбе Шолака преноси новинарима да нападају Скупштину града и њега, почели "замену теза".

"Одакле мени њихово упутство? Упутство ми је послао новинар са Н1, нисам га добио противзаконито. И сада се показало да Ћосић саслушава запослене и прети им не би ли открио ко ми је извор, као и да од новинара тражи да се направе три ванредне емисије о мени. Наравно да му је упутство за то дао Шолак. Ћосић није уредник већ Шолаков мегафон", рекао је Весић.

Весић подсећа да је Драган Шолак власник СББ-а, највећег кабловског оператера у Србији и да је то постао користећи све могуће привилегије у владама од Милошевића до 2012. године.

"Део те мреже постављен је нелегално, на стубове јавне расвете нелегално је поставио своју мрежу и не само на стубове. Нелегално је копао улице, улазио у стамбене зграде, користио јавну инфраструктуру... Ти стубови и та опрема припадају грађанима", рекао је Весић и одао да "Шолак ништа не плаћа граду Београду и сада када је Град рекао да то не може и да мора да се плати коришћење почиње хајка на Београд", рекао је Весић.

Весић наводи да му ни после неколико дана нико није одговорено одакле Шолаку право да пословне проблеме решава преко новинара тако што злоупотребљава телевизију.

Весић је упитао зашто је издао упутство које је Цхосић поделио новинарима како да се напада град и како да се креирају афере и зашто наручије специјалне емисије против њега.

Заменик градоначелника прецизирао је да Шолак није једини власник Н1, и да је други, страни власник, ангажовао Џејмса Хардинга, бившег директора ББЦ-а који је утврдио да је њихов програм непрофесионалан, политички мотивисан и пристрасан.

Весић је поновио да је суштина приче у томе да Шолак нема право да води кампању против Скупштине града зато што има пословне проблеме са градом.

"На то нема право ни у ЕУ, ни у Србији, Америци или било где на свету", рекао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи