Вести

ВЕСИЋ: СЛУШАО САМ ДА ГУБИМО БЕОГРАД И 2014. И 2018. ГОДИНЕ

"Сваки избори су тешки за одговорне политичаре, а лаки за губитнике јер они се не труде и увек им је неко други крив када их грађани неће. Предстојећи председнички избори неће бити лаки, а ми ћемо све да учинимо да наш председнички кандидат победи у првом кругу" рекао је Горан Весић заменик шефа изборног штаба Српске напредне странке.

* Очекује вас озбиљан посао на месту заменика шефа изборног штаба. Колики ће вам то бити изазов?

- Поносан сам и почаствован зато што сам добио поверење да као Вучићев заменик, заједно са њим, водим нашу изборну кампању. Имам 30-годишње искуство када су у питању избори, не само у Србији, већ и у региону. За мене је изазов да грађанима у кампањи представимо мисију и резултате Српске напредне странке као највећег политичког покрета у модерној политичкој историји Србије. Ми повезујемо Србију. Изградњом путева и ауто-путева широм земље, довођењем фабрика и отварањем радних места у сваком граду у Србији покренули смо нашу земљу. Наша порука људима је да треба да наставимо тим путем и да успех можемо да постигнемо само ако радимо заједно.

* Шта ће бити ваш посао и какав је план Српске напредне странке за кампању, шта можете да нам откријете?

- Наша кампања састојаће се из два дела. Прво су резултати кроз кампању "дела говоре" где представљамо нашим људима импресивне резултате у економији, инфраструктури, запослености, култури... Пустићемо да дела говоре за нас јер верујемо да чак ни наши политички противници неће моћи да тврде да не постоје нови аутопутеви, музеји, фабрике. Дела нам дају кредибилитет да људима понудимо визију развоја Србије онако како смо ти урадили у главном граду програмом "Београд 2030" или обећањем Председника да ће 2026. године просечна плата бити хиљаду евра, а пензија 500 евра.

* У јавности су се појавила имена људи који ће бити на парламентарној листи Српске напредне странке. Има ту спортиста, лекара, глумаца... Хоће ли бити још изненађења?

- На нашим изборним листама биће професор др Даница Грујичић, глумац Лазар Ристовски, чувени математичар професор Стојан Раденовић, директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Јелена Беговић, професор Живорад Жика Бујкић, виолиниста Јован Кулунџија, глумац Лепомир Ивковић, кошаркаш Марко Кешељ, као и борац са Кошара Иван Антић, оперска дива Наташа Кнежевић, др Марија Здравковић, др Зоран Бекић... Поред њих, нашу листу "Александар Вучић – Заједно можемо све" подржаће више десетина угледних спортиста, научника, јавних личности и уметника. То ћете видети у наредним недељама.

* Шта кажу последња истраживања? Како Српска напредна странка стоји на Републици, а како у Београду?

- Радимо редовно истраживања. Не објављујемо их као наши политички противници, не тумачимо их произвољно и не претимо затвором истраживачима који не раде за нас, као што то ради Ђилас. Нама истраживања служе да проверимо да ли наше поруке допиру до бирача, да ли их разумеју, да ли треба да их коригујемо или да променимо начин комуникације. Иначе, једино право истраживање су избори.

* Кажу да су шансе опозиције највеће у граду. Може ли доћи до смене власти?

- Слушао сам ту причу 2014. и 2018. године па је та иста опозиција у Београду изгубила убедљиво. Народ једини има право да одлучи ко ће у његово име да врши власт у наредном периоду. Када наши противници то науче и када не буду били уверени да на власт могу да дођу на улици или да може да их постави нека амбасада, можда ће имати више успеха.

* Када ће бити познато ко је ваш председнички кандидат? Александар Вучић још не најављује своју кандидатуру?

- Када буду расписани председнички избори, почетком марта, Главни одбор наше странке донеће одлуку ко ће бити председнички кандидат наше коалиције. Мој предлог ће бити да наш кандидат за председника буде Александар Вучић. То је предлог свих чланова Председништва, Главног одбора па и чланства наше странке. Природно је да Вучић настави да води успешну политику која је Србију поново тријумфално вратила на међународну сцену, која је омогућила да будемо лидер у инвестицијама, која је довела до раста животног стандарда и смањења незапослености и због које се у Србији гради инфраструктура, пре свега путна, као никада у модерној историји. У његовом наредном мандату већина ових пројеката биће завршена и много више наших грађана осетиће бољитак. Верујем да ће Александар да прихвати предлог наше странке.

* Шта мислите о Владети Јанковићу као кандидату за градоначелника Београда?

- Не верујем оним политичарима који уместо да бирачима понуде изборни програм нуде рушење, деструкцију, који деле наш народ и омаловажавају бираче. Зачудио сам се да је г. Јанковић пристао да буде маска за Драгана Ђиласа који је прави кандидат за градоначелника њихове коалиције. Запањен сам да је г. Јанковић своју кампању започео вређањем људи који живе у Маринковој Бари и Борчи, као да су они грађани другог реда, најавом рушења споменика Стефану Немањи и вређањем наших држављана који су пореклом из Републике Српске. Преузео је Ђиласове лоше особине који је због стицања политичких поена спреман да дели грађане Србије и Српске који су једно и када живимо у различитим државама. Волео бих да видим да наши политички противници понуде неки програм или кажу како би урадили више ауто-путева од нас, обезбедили веће плате или више страних инвестиција, па да се такмичимо са програмима. Уместо тога, нуде рушење.

* Где себе видите после избора? На којој позицији?

- Мени је сада једино важно да наш председнички кандидат победи у првом изборном кругу, да наша коалиција "Александар Вучић – Заједно можемо све" победи на парламентарним изборима, као и на изборима у 14 локалних самоуправа, укључујући и Београд. Волим своју странку и моја је обавеза да учиним све да наша политика добије поверење грађана. Мој рад у кампањи нема везе са било каквом будућом функцијом, нити бих икада себи дозволио да тиме условљавам своју странку. Када и ако победимо на изборима видећемо како моја странка вреднује мој досадашњи рад. Нисам ловац на функције, не тражим, како кажете, "позиције" и не сматрам да ми било шта припада. Могу да радим само конкретне ствари за грађане јер желим да се виде резултати мог рада, као сада у Београду. Да ли ће се то догодити после избора, није питање које треба да буде упућено мени.

 

 

 

Извор: Блиц