Вести

ВЕСИЋ: САД ЈЕ ЈАСНО ПОРЕКЛО ЈЕРЕМИЋЕВОГ НОВЦА

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић каже да је јучерашње вишесатно испитивање Вука Јеремића пред америчким судом о његовим везама са оптуженим Патриком Хоом показало да је Јеремић дубоко уплетен у лоповлук највишег нивоа као и да део новца који сада троши у Србији за политичку кампању потиче из овог криминала.

"Како другачије објаснити да је амерички тужилац Јеремића испитивао сатима, а да су у суду читани његови мејлови које је размењивао са међународним лоповима попут Хоа, у којима су се отворено договарали како да поделе новац и преваре друге партнере у послу", примећује Весић.

Весић је рекао и да је јасно о каквим се пословима ради само ако се погледају шифровани мејлови Патрика Хоа Катару где он нуди "нове играчке”, што је, каже Весић, била његова лозинка за најмодерније и скупо оружје.

Он сматра и да Србија треба да буде веома заинтересована за "случај Јеремић" који се води пред америчким судом, јер је, како наводи, очигледно да су ови сумњиви послови које сада испитује америчко правосуђе почели у време док је Јеремић у име Србије био председавајући Генералне скупштине Уједињених нација.

"Сада је више него јасно да је Јеремић Уједињене нације користио као параван за сарадњу са међународним криминалцима чиме је нанета озбиљна штета и Србији, и ОУН", напомиње Весић, те закључује да је након јучерашњег испитивања Јеремића пред судом у САД, јасно порекло његовог новца.

"Он потиче из међународног криминала и сада је јасније зашто је амбасада Катара из Берлина Јеремићу платила 200 хиљада долара, ако се зна да су његови другари и овој земљи продавали оружје", констатује Весић.

Каже и да, на основу писања светских медија, не може да не примети да се Јеремић пред оптужбама америчког тужиоца бранио реченицом да је "само правио везе и отварао врата", те закључује:

"Отварао је врата код међународних криминалаца са којима је правио послове а сви знамо да ниједна врата није отворио како би некога спречио да призна лажну државу Косово".

 

 

 

Извор: Танјуг