Вести

ВЕСИЋ: ПОКАЗАО СЕ УГЛЕД СРБИЈЕ И ВУЧИЋА У СВЕТУ

Боравак председника Србије Александра Вучића на Косову и Метохији и све што се дешавало у вези са тим доласком јасно показује колико је тешко доћи до решавања косовско-метохијског проблема, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић и истакао да се показало колики је углед председника Србије у свету.

"И сами можете да видите колико је муке и напора требало да председник Вучић посети сва места на територији КиМ која је желео да посети и колико је Приштина опструисала његов долазак, трудећи се на сваки начин да спречи његов долазак на КиМ", рекао је Весић.

Говорећи о власти у Приштини, Весић је рекао да је то скуп људи који представљају свој народ, али нису држава и у томе се види велика разлика.

"У Србији нико никада неће претити председнику ниједне државе који долази званично у складу са свим дипломатским процедурама", нагласио је Весић.

Вучићев долазак на КиМ оценио је као храбар чин и додао да је његов разговор са људима који ту живе "нешто што његови противници не могу да имају".

"Можете ли да замислите доле Вука Јеремића или Драгана Ђиласа или неког другог да причају са тим људима. Они немају шта да причају нити смеју да дођу да причају", сматра Весић.

Истакао је да је Вучић потпуно свестан да је трајно решење косовско-метохијског проблема у највећем интересу и Срба и Албанаца и приметио да је у овом тренутку Србија у бољој међународној позицији него што је била икада.

"Да ли сте могли да замислите пре две или три године да се у Бриселу, Москви, Вашингтону и Берлину прича о томе да треба уважити српске интересе. Било је или признајте то или оставите, а овај пут се прича о томе да Србија има легитимне политичке, историјске, економске, културне интересе и то је нешто што је велика победа председника Вучића", рекао је Весић.

Како је навео, сама цињеница да сваки пут када Албанци покушавају да опструирају нешто Србији међународна заједница стане на страну наше земље, као што је јуче стала, "јасно говори о томе какав је углед Србије и председника Вучића у међународној заједници".

Србија је, истиче Весић, постала значајан фактор у међународној заједници о чему, додао је, говоре и сусрети Вучића са светским званичницима.

Као најважније истакао је економски развој наше земље, што је важно за стране инвеститоре.

 

 

 

Извор: Танјуг