Вести

ВЕСИЋ: ПОЧИЊЕ УСЕЉАВАЊЕ БЕОГРАДА НА ВОДИ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је изјавио да ће данас почети усељавање у кулу А Београда на води и да је ово велики дан за главни град који добија ново лице и бржи развој.

"Данас је велики дан за пројекат Београд на води, данас се завршава прва фаза започета 2015. када су тадашњи премијер Александар Вучић и предсеник компаније Игл Хилс Мохамед Алабар поставили камен темељац. Тада је речено да ће у оквиру Београда на води бити изграђено два милион квадрата, 6.000 станова, да ће ту живети 14.000 људи и да ће ту радити 12.000 људи односно да ће бити отворено 12.000 нових радних места", рекао је Весић.

Весић каже да су завршене прве две куле, као и да кула А има 20 спратова и 296 станова, у коју ће почети да се усељавају први станари.

Подсетио је да је пројекат Београд на води много оспораван у претходном периоду.

"Београд на води је велика победа председника Србије Александра Вучића, Србије и града Беогада. Београд добија ново лице и поново се рађа тај део Београда", нагласио је Весић.

Рекао је да почетак усељавања у Београд на води показује да наша земља може успешно и систематски да реализује тако велике пројекте и да је то важна порука за друге инвеститоре.

 

 

Извор: Танјуг