Вести

ВЕСИЋ: ОПОЗИЦИЈУ НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ КАКО ЖИВЕ СРБИ НА КИМ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић нагласио је да Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и Зорана Лутовца не интересује како живе Срби на Косову и Метохији, и да их не интересује да ли ће тамо да падне нека глава, као и да њима ниједна глава није скупа да би дошли на власт.

Весић је рекао да су Србија и председник Вучић већ постигли велики успех у решавању косовског питања и да је до пре неколико година било потпуно незамисливо да земље које су признале самопроглашену независност Косова на било који начин кажу да су спремне за разговор са Србијом.

Захваљујући великом угледу који председник Вучић има у међународној заједници ми смо први пут успели на сто да ставимо да се у међународној заједници схвата да морају да се испоштују српски интереси, који су и политички и економски и историјски и да са Србима не може да се прича са „узми или остави“. То је велика победа председника Вучића зато што се први пут уважава став Србије, нагласио је Весић.

Како додаје, и приштински медији говоре да је Србија постигла велики успех, јер је, како каже, свет схватио да Косово не може даље без договора са Србијом и да то пре није био случај.

Док су ови стручњаци, Тадић, Јеремић и Ђилас водили државу, то није било тако. Тада је Косово проглашавало независност, тада је било „узмите или оставите“, напросто, Србија је данас у бољој међународној позицији, истиче Весић.

Према његовим речима, како то у Србији бива, боља је позиција у међународној ситуацији него у унутар саме земље.

Мислим да председник Вучић с обзиром на легитимитет који има у овој земљи, а то је да је на председничким изборима добио скоро 56 одсто гласова, што је највећи политички легитимитет у новијој српској политичкој историји, заслужује да сви стану иза њега и да му дамо шансу да покуша да се избори за најбоље могуће решење за Србију, казао је Весић.

Како истиче, нажалост, не мисле сви тако и то је чудно и није неуобичајено када је у питању Србија.

Имате део опозиције који не само да се противи томе што ради председник Вучић, већ активно ради на томе да направи проблеме, да организује демонстрације, да искористе косовски проблем као покушај да се сруши Вучић. То није ништа неуобичајено, имали сте ситуацију у којој се када је први пут поменуто да север Косова може да припадне Србији, имали сте од Јеремића до Ђиласа, Јанковића, који су рекли да су против тога, нагласио је Весић и додао да то не може да схвати.

Они када су били на власти нису могли ништа да постигну. Када су овом земљом владали и Тадић и Војислав Коштуница и када је Вук Јеремић био министар спољних послова, једнострано је проглашена независност Косова и Метохије. Имали сте глупи потез Вука Јеремића и Бориса Тадића, када су се обратили међународном суду правде, за који су знали да је већина судија из земаља које су признале ту самопроглашену независност и где су ударили печат на једнострану одлуку Приштине, подсетио је Весић.

Својим противљењем Бошко Обрадовић и Вук Јеремић су показали да су против тога да север Косова припадне Србији и да покушавају да искористе политичку ситуацију која се налази у земљи, како би косовско питање искористили за политичке и унутрашње обрачуне. Косовско питање није политичко питање, то је државно питање и нема места за странчарење, истакао је Весић.

Према његовим речима, када бисте данас ставили Ђиласа, Јеремића, Обрадовића, Лутовца и рекли им да они реше тај проблем, они не би ништа урадили, јер да су знали, урадили би нешто док су били на власти.

Зато им је ово питање важно, да би покушали да сруше председника Вучића. Њих не интересује како живе Срби на Косову и Метохији, не интересује их да ли ће тамо да падне нека глава, њима ниједна глава није скупа да би дошли на власт и то је нажалост наш проблем и то отежава позицију председника Вучића јер они који нам нису наклоњени користе то што нема једногласја у нашем друштву, казао је Весић.

 

 

Извор: Пинк