Вести

ВЕСИЋ: НЕМОЈ САМО ЂИЛАС ДА ПРИЧА КАКО СЕ ВОДЕ ГРАДСКА ПРЕДУЗЕЋА

Драган Ђилас, који је уништио београдска јавна предузећа, сада хоће нама да “соли памет” како да их водимо, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић, реагујући на тврдње СзС-а да градска власт намерно уништава градска предузећа да би их приватизовала.

Весић је навео да ће јавна предузећа у овој години имати укупан приход од 5,6 милијарди динара, док су у време када је Ђилас водио Београд, како истиче, правила губитак од скоро две милијарде динара.

"Приходи београдских јавних предузећа су ове године за око 28 одсто већи у односу на 2013. годину. Међутим, добит београдских јавних предузећа је 2019. године у односу на ту 2013. годину већа, не за 28 одсто колико су приходи порасли, већ за око 1.000 одсто! Дакле, много се крало у време Ђиласа - да преведем на српски језик, јер како другачије да објаснимо то повећање прихода и добити.”

Весић је истакао и да истовремено градска власт улаже неупоредиво више у јавна предузећа него 2013. године.

“У Београдском водоводу и канализацији 2012. године није купљено ни једно возило, док су само ове године купљена 53 возила чиме ће потпуно бити обновљен возни парк тог предузећа. У Чистоћи је купљено 25 нових цистерни за прање улица, 35 камиона за одношење смећа, а имамо 65 нових камиона за чишћење снега”, рекао је Весић.

"ЈKП Градске пијаце послују са добитком, само што тај добитак прави око 30 одсто пијаца", рекао је Весић.

“Понудити одређене пијаце онима који желе да улажу у њих да би се оне уредиле, грађани добили бољу услугу, а Град остварио зараду - добар је пословни потез а поред тога што Град сам улаже у пијаце. Да би се у то уверио, довољно је да се Ђилас прошета до нове палилулске пијаце која ће бити отворена 1. децембра или до Kаленића."

"Дакле, немојте само да Ђилас, коме су пијаце правиле губитак док је био градоначелник, сада нама дели лекције”, одговорио је Горан Весић.

 

 

Извор: Танјуг