Вести

ВЕСИЋ: НЕМА ТОГ УСПЕХА СРБИЈЕ КОЈИ ЋЕ ДРАГАНА ЂИЛАСА УЧИНИТИ СРЕЋНИМ

''Нема тог успеха Србије који ће Драгана Ђиласа учинити срећним, јер ако је Србија успешна данас то значи да је он био неуспешан док је водио земљу'', поручио је данас члан Председништва СНС, Горан Весић и додао да зато нема те лажи коју Ђилас неће изговорити не би ли омаловажио успехе Србије.

На срећу, истакао је, грађани то добро знају па Ђиласу верују тачно онолико колико гласова добија на изборима. Зато је Ђилас нервозан, истиче Весић који за њега каже и да пати од амнезије, односно да се ничега што је радио не сећа. Напомињући да је то опште познато, Весић каже да Ђиласу то није довољно па би он и да народ пати од амнезије односно да сви забораве шта је радио и како је владао земљом од 2004-2013.

"Како другачије објаснити да Драган Ђилас, који је 2007. године био Коштуничин министар за национални инвестициони план, за који се ни данас не зна где је новац потрошен као и шта је тим новцем финансирано, сада критикује председника Вучића јер жели да покрене нови национални инвестициони план!?", навео је Весић.

Подсећа да је у време када је Ђилас владао Србијом, док је био Тадићев директор Народне канцеларије, Коштуничин министар и тајкунски градоначелник, јавни дуг Србије износио је 79 одсто бруто домаћег производа, а земљу је са својим пријатељима задуживао по најлошијим каматама не би ли обезбедио средства да опстану на власти.

"Дакле, за Ђиласа је велики успех када је јавни дуг земље 79 одсто БДП као што је било када је он владао Србијом, а ништа не ваља када је јавни дуг испод 50 одсто БДП као што је данас! За Ђиласа је велики успех када Србија има пад бруто домаћег производа од 3.9 одсто колико је било када је он владао са Тадићем и Јеремићем, а неуспех је када Србија има раст БДП од 4.3 одсто као што је случај данас. Велики је успех за Ђиласа када Србија има стопу незапослености од око 24 одсто колико је било када је он био на власти, а ништа не ваља када је стопа незапослености 12 одсто колико је данас", навео је Весић.

За Ђиласа, каже, није добро то што је у Србију од 2013. године инвестирано 13 милијарди евра и што је Србија током 2018. године имала прилив страних инвестиција у износу од 3.8 милијарди евра док су Албанија, Северна Македонија, Црна Гора, БиХ имале све заједно мање, око 3.6 милијарди евра. За Ђиласа је, додао је, веома тужна вест то што у скоро 200 нових фабрика које је Вучић отворио ради скоро 200 хиљада радника, као што је веома несрећан зато што Вучић доводи у Србију фабрике које производе у нашој земљи и извозе у свет.

"Како би то Ђилас разумео када је за њега врхунац бизниса продаја магле односно транге - франге продаја секунди?", пита Весић и напомиње да је за Ђиласа велики успех када девизни курс расте и пада од 2-16 одсто па њему блиски тајкуни зарађују купујући и продајући девизе као што је било док је он владао, а велики је неуспех што је од 2013. до данас курс стабилан па је народу добро.

Весић истиче да је то велика несрећа за Ђиласа.

"Као што Ђилас никада неће опростити Вучићу што индустријска производња у Србији расте сваке године од 2014. године до данас, а док је Ђилас владао, индистријске производње скоро да није било", навео је Весић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг