Вести

ВЕСИЋ: МИ ЋЕМО УВЕК СЕДЕТИ НА СРПСКОЈ СТОЛИЦИ

Гост емисије "Објектив интервју" био је Горан Весић, члан Председништва Српске напредне странке и доскорашњи заменик градоначелника Београда.

Весић се, између осталог, осврнуо на писања појединих медија да ће бити министар културе у новој влади Србије.

"Није то стизало само из опозиционих медија, нажалост то је стизало делом и из моје странке, од неких који су очигледно заинтересовани да ме виде овде или онде. Ја не знам какву ће странка донети одлуку, да ли ћу ја бити на некој јавној функцији, то зависи пре свега од председника Вучића. Али, оно што је сигурно јесте да министар културе нећу бити, зато што постоји много људи у нашој странци који су позванији да то буду. Ја мислим да је Маја Гојковић одличан министар културе, она је један од наших најбољих министара културе", рекао је Весић.

Весић није штедео критике на рачун појединих страначких колега и министара.

"Постоје поједини министри који ништа не знају. Не знају ништа да кажу о сукобу Русије и Украјине, не знају да изађу у медије да бране породицу председника Вучића, да бране политику коју воде Вучић и Влада… Једино знају шта ћу ја бити или нећу бити. Ја се о свом ангажману договарам са председником. Тако је откад сам дошао у Српску напредну странку и тако ће остати", категоричан је Весић.

Весић је прокоментарисао и лавину коју је покренуо интервју Дијане Хркаловић, која је у ексклузивном интервјуу Објективу оптужила Небојшу Стефановића да стоји иза неовлашћеног прислушкивања председника Александра Вучића и његове породице.

"Неовлашћено прислушкивање председника Републике је покушај државног удара. Као правник мислим да тужилаштво треба да саслуша све актере ове приче и на основу тога донесе одлуку да ли треба да покрене поступак или не. Мени је невероватно да на то нема реакције, иако су људи који су водили полицију, сам председник и министар унутрашњих послова рекли да се прислушкивање догодило. По мени је то више него довољно да се поступак покрене. То вам кажем као правник", рекао је Весић.

На питање како коментарише чињеницу да Небојша Стефановић у свом обраћању ни једну једину реч није рекао о прислушкивању Вучића, Весић се сложио да је то у најмању руку чудно и поручио: "Стефановић о томе треба да говори у тужилаштву".

Весић је говорио и о позицији Србије када је реч о рату у Украјини и притисцима које наша земља, пре свих председник Вучић, трпи због свог независног става.

"Ми ћемо увек седети на српској столици. Водимо рачуна о интересу Србије. Ово није наш рат. Вучић је имун на притиске. Њега притисак само мотивише да се више бори. С друге стране, врло је рационалан човек и води рачуна о томе да свака одлука буде у складу са интересима грађана Србије", рекао је Весић.

На питање зашто опозиција и део самопрокламоване елите критикује сваки пројекат у Београду који је реализован за његовог мандата, од Београда на води, преко почетка изградње метроа, до реконструкције Трга Републике, Весић има кратак и јасан одговор: "Зато што све оно што Вучић уради, то је мерило њихове неспособности".

Весић је говорио и о својим резултатима док је водио престоницу, најновијим претњама косовских Албанаца Србима на северу, својим активностима на друштвеним мрежама, играчки "Покретна канцеларија Горана Весића".

 

 

Извор: Објектив