Вести

ВЕСИЋ: ИВАЊИЧКИ КРАЈ ДОЖИВЕЋЕ ЕКСПАНЗИЈУ

Када будемо урадили планински пут између Ивањице и Ковиља, потпуно ћемо променити овај крај и помоћи људима да овде могу да остану и живе од свога рада, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић приликом обиласка радова на рехабилитацији пута Братљево-Ковиље.

Према његовим речима и манастир Ковиље, који се налази на овом путу, биће посећенији, а развиће се и додатни туристички капацитети, па ће се и у томе огледати значај изградње пута.

Пут од Ивањице до Ковиља дуг је око 14 км, деоница од Братљева до Ковиља око пет км, а радови су вредни око 150 милиона динара.

"Не може цео пут да буде готов ове године, део ће бити завршен ове, део наредне године, али ово је прави пример како сваки део Србије треба повезати и како ову прелепу планину, непознату већини грађана, треба приближити свима", рекао је министар Весић.

Указао је и да ће, када ауто-пут буде стигао и до Ивањице, цео крај доживети праву експанзију.

"Ми се спремамо за време када дође ауто-пут, тако што радимо локалне саобраћајнице, повезујемо Јавор и Голију, како бисмо обе учинили атрактивнијим и како би се цео овај крај развијао", рекао је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг