Вести

ВЕСИЋ: ИНВЕСТИРАЊЕ У ДЕЦУ ПРЕДСТАВЉА УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је почетак радова на изградњи вртића у обреновачком насељу Барич, као и недавно завршени вртић "Ружица" у насељу Бело поље, који је један од најмодернијих у Београду. Догађају је присуствовао председник општине Обреновац Мирослав Чучковић. 

Весић је рекао да је почетак радова на изградњи вртића у Баричу веома важан дан за општину Обреновац. 

"Пре шест месеци, моја покретна канцеларија је "стартовала" управо из Барича, где сам имао први састанак и разговор са грађанима. Тада су грађани питали председника општине Мирослава Чучковића и мене када ће Барич добити вртић. Било је потребно шест месеци да почнемо са радовима и то ће бити други вртић који градимо у Обреновцу у последњих неколико година. Сада се налазимо у насељу Бело поље, где је завршен вртић који је тренутно најмодернији у Београду. Ово је један од 17 вртића који су завршени, у изградњи или почињу да се граде у наредних неколико недеља. То је посао на којем смо радили током претходне две године", рекао је Весић. 

Према његовим речима, план је да у наредне две године буду завршени радови на још осам вртића, како би Београд добио укупно 25 нових вртића.

"У Обреновцу готово да нема више листе чекања за упис у вртић, што не значи да нећемо градити нове вртиће. Градићемо вртић у насељу Грабовац, јер је поента да предшколске установе постоје свугде где људи живе, јер није нормално да деца тог узраста прелазе пет или десет километара до вртића. Наставићемо да градимо капацитете за смештај деце, да улажемо у таблете и бесплатне уџбенике, јер сматрамо да је инвестирање у децу најбоља могућа инвестиција и представља улагање у будућност", закључио је Весић.

Председник општине Мирослав Чучковић је истакао да је у Обреновцу број незапослених изузетно мали, те да зато постоји све већа потреба да деца похађају вртиће.

"Када буде завршен вртић у Баричу, наша општина ће бити прави пример адекватне бриге о деци. Дугујемо велику захвалност Граду Београду и заменику градоначелника Горану Весићу јер су препознали сваку нашу потребу. Решавали смо проблем по проблем и зато данас можемо да будемо поносни на све што је урађено", рекао је Чучковић. 

 

 

 

Извор: Танјуг