Вести

ВЕСИЋ: ДВА ТАЈКУНА НАВИКЛА ДА СЕ БОГАТЕ НА РАЧУН НАРОДА

Заменик градоначелника Београда Горан Весић поручио је Драгану Шолаку и Драгану Ђиласу да га неће уплашити кривичне пријаве, које су против њега поднели адвокати Н1, као и да неће престати да указује на њихове злоупотребе.

Весић је тако прокоментарисао кривичну пријаву Н1 телевизије и најавио да ће Шолак и Ђилас, као и Александра Суботић и други одговорни на Н1 добити његов одговор у понедељак када ће поднети кривичну пријаву против њих за лажно пријављивање.

"Шолак и Ђилас су веома глупи или веома наивни људи ако мисле да ће ме уплашити кривичним пријавама како бих престао да јавно причам о њиховим злоупотребама, малверзацијама и монополима које имају у Србији. Нису ме уплашили у животу ни много опаснији људи од њих, па неће ни ова два тајкуна навикла да се богате на рачун народа", навео је Весић.

Истиче да је очигледно да су Шолак и Ђилас веома уплашени од како је објавио како креирају лажне афере.

"Постало је јасно како злоупотребљавају новинаре Н1 да воде њихове приватне ратове, да креирају афере против њихових политичких и пословних противника".

Весић додаје да је прошло неколико недеља и да нису још одговорили на питања:

Зашто Шолак као сувласник Н1 користи телевизију како би нападао своје пословне и политичке противнике и да ли је то било где у свету дозвољено?

Да ли хајка коју сувласник Н1 Шолак води против њега и Скупштине града Београда има везе са тим што кабловски оператер СББ, чији је Шолак власник не плаћа Граду Београду закуп јавних добара?

Да ли треба да се ослободи Шолак плаћања свих обавеза према Граду како би он наредио својој телевизији да престане да га напада?

Да ли се упутства за креирање афера дају новинарима тако што их Шолак лично или његова директорка, а некада секретарица прво пиратске компаније а потом Шолака лично Александра Суботић, достављају Југославу Ћосићу, "често пијаном, а некада и трезном, а потом их тај пропагониста у форми упутства доставља новинарима?

Да ли је Н1 јавно гласило или опозициона политичка странка када се као јуче активно укључио у политичку борбу и на фејсбуку спонзорише лажи које о њему, Весићу, у програму те куће изговара његов политички противник?

"Могу Шолак и Ђилас да прете колико желе. Могу да подносе сваки дан кривичне пријаве. Могу да снимају не једну епизоду против мене, већ да праве читаве серије. Могу да дају налоге својим новинарима да ме нападају. Могу да креирају афере. Џаба, што би наш народ рекао", поручио је Весић.

Платиће они, додаје Весић, све што дугују Граду до последњег динара. "Јер, мој посао је да штитим интерес Града и народни новац, а ваш посао је да крадете од народа. Зато се ми никада нећемо разумети…", закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг