Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАСОВА НАКНАДНА ПАМЕТ ЈЕ КЛАСИЧАН ПРИМЕР НЕЗНАЊА И ДЕМАГОГИЈЕ

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић оценио је данас да је изјава бившег градоначелника Драгана Ђиласа да град не треба да плаћа јавни превоз, јер за тај новац породиљама може да се исплати минималац "класичан пример незнања и демагогије" и показује колико је Ђилас "површан и бескрупулозан".

"Увек ми се свиђала Ђиласова ''накнадна памет'', јер она показује колико је тај човек површан и бескрупулозан. Ђиласова изјава да Београд не треба да плаћа јавни превоз, јер за те паре све породиље могу да добију минималац класичан је пример незнања и демагогије", навео је Весић.

Весић је истакао да је "невероватно да о породиљама брине особа која је, када је 2013. смењена са места градоначелника Београда дуговала породиљама 400 милиона динара!?"

"Када је био градоначелник, није га интересовало да породиље исплаћује на време, а сада када је опозиција нуди им паре од јавног превоза. То се зове накнадна памет, али и глупост. Као што је накнадна памет то што је на београдским изборима нудио грађанима бесплатне вртиће, а док је био градоначелник, када је могао то да ради, наплаћивао је тим родитељима дупло скупље вртиће него што је закон то дозвољавао", рекао је Весић.

Весић је подсетио да су у време када је Ђилас владао Београдом родитељи вртиће плаћали скоро 9.500 динара, а у вртиће је ишло 47.500 деце, док данас у вртиће иде више од 70.000 деце по цени од скоро 5.600 динара, а због његове бахатости град Београд сада враћа скоро три милијарди динара родитељима које је пљачкао.

"Ђиласова демагогија и варање људи давањем лажних и нереалних обећања као ово да ће да укине јавни превоз доживела је дебакл на београдским изборима. Жалосно је само како овај човек који претендује да води земљу потцењује грађане и њихову интелигенцију. И како мисли да смо заборавили шта је радио док је био на власти", закључио је Горан Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг