Вести

Весић: Ђилас се жали на ММФ, а отерао га кад је био на власти

Члан Председништва СНС Горан Весић данас је Драгану Ђиласу поводом критика које је упутио ММФ-у због ЕПС-а поручио да пре него што некоме дели лекције прво осуди и одрекне се оног "Тадићевог Ђиласа" који је уништавао Србију, јер без тога нема кредибилитет да говори било шта.

Весић је рекао да “Ђилас мисли да сви грађани Србије, када је он у питању, пате од амнезије јер сада пише и жали се ММФ-у док је ту исту институцију када је био на власти избацивао из Србије”. 

“Али то је Ђилас. Данас убеђује људе у све супротно од онога што је радио када је био на власти. Пише ММФ-у и тражи од њих да нападају Вучића, а када је Ђилас био власт избацио је ММФ да га случајно не би критиковали", навео је Весић у саопштењу достављеном Тањугу. 

Весић каже да то није заборављено а да Ђилас има велики проблем, јер је сам себе убедио да он није онај Драган Ђилас који је владао као шериф Београдом и да он није онај Драган Ђилас који је био Тадићев директор Народне канцеларије, Коштуничин министар и тајкунски градоначелник. 

"Мислим да он верује да он није онај Драган Ђилас који је на почетку мандата пријавио од имовине женину кућу на Дедињу, аутомобил САББ, 2003. годиште и 70.000 евра уштеђевине а када је отишао са власти, 2016. године, сам је рекао да само у некретнинама има више од 24 милиона евра”, рекао је Весић.

“Он верује да он није онај Ђилас који је као градоначелник трговао секундама са Студијом Б, који је био у власништву града и Јавним сервисом. Он заиста мисли да он није онај Драган Ђилас који је од града отео парцелу намењену деци и који је направио Кућу Великог брата”, казао је Весић.

Весић је позвао Ђиласа и да објасни “ко је био онај Ђилас који је док је владао земљом, са Тадићем и Јеремићем, повећао јавни дуг земље на 79 одсто бруто домаћег производа, ко је био Ђилас чија је власт тада задуживала земљу по најлошијим каматама и ко је био Ђилас чија власт је имала негативан бруто домаћи производ?”

Весић истиче да на Ђиласову велику жалост јавни дуг ове године износи мање од 50 одсто бруто домаћег производа и додаје да “Србија данас има запосленост на највишем нивоу у модерној историји”.

Навео је и да је по расту привреде Србија међу прве четири земље у Европи, подсетио на дугове које је ПКБ имао у Ђиласово време, те навео да је, између осталог, планирао бонусе само за директоре, а да га радници нису интересовали.

Многе кредибилне инстуције и званичници попут Светске банке, ММФ-а и челни људи Европске уније попут Ангеле Меркел, како каже Весић, хвале економске успехе Србије и нашу одговорну политику, а управо је неке од њих као ММФ, додаје, Ђилас избацио из Србије још 2011. године како би он, Јеремић и њима блиски тајкуни могли да пљачакају Србију.

“Зато поручијем данашњем Драгану Ђиласу да пре него што се усуди да неком дели лекцији прво осуди и одрекне се оног Тадићевог Ђиласа који је уништавао Србију јер без тога нема кредибилитет да говори било шта”, поручио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг