Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС СЕ ПЛАШИ ИСТРАГА ПА БИ ДА БИРА ТУЖИОЦЕ

Драган Ђилас се "као ђаво од крста плаши" истрага које се воде о продаји секунди РТС-а његовим фирмама и зато би да сам изабере специјалног тужиоца да би за себе обезбедио аболицију, изјавио је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић и оценио да у правној држави као што је Србија то неће бити могуће.

Весић је рекао да је било какав пропис за борбу против корупције који предложи Ђилас као "да пустите козу да чува купус", и оценио да је Ђилас "краљ корупције у свету када је у питању политичка корупција".

За Весића је "невероватно" да Драган Ђилас предлаже специјално тужилаштво за борбу против корупције када се зна да је, док је био на власти, само преко својих фирми имао промет од 620 милиона евра.

Главни одбор Ђиласове Странке слободе и правде усвојио је данас у Зрењанину предлог закона о специјалном тужилаштву за борбу против корупције.

"Разлог је једноставан, Драган Ђилас се као ђаво од крста плаши истрага које су почеле у вези с тим шта је радио на РТС-у, како је трговао секундама и колико је пара зарадио, а не заборавите да су његове фирме приказале добит од скоро 100 милиона евра", рекао је Весић.

Весић је рекао да ће док су СНС и Александар Вучић на власти тужиоце бирати органи који су одређени законом и уставом, а "тужиоци ће радити независно по закону и уставу".

"А они који су криминалци одговараће по закону за оно што су радили, а не зато што би Ђилас одлучивао да ли неко треба да одговара или не", закључио је Весић.

Коментаришући да је пропис о специјалном тужилаштву Ђилас изнео на седници своје странке, Весић је оценио да то "говори о томе како Драган Ђилас разуме функционисање државе".

"Питање постављања тужилаца је ствар Народне скупштине и специјализованих независних тела а то што он мисли да може на главном одбору да поставља тужиоце говори да он разуме да су то људи у његовој функцији", рекао је Весић.

Весић је навео да је тако било до 2012. године када је тужиоце и носиоце правосудних функција бирала власт којој је Драган Ђилас припадао, па је неколико хиљада тужилаца и судија који им се нису свидели остало без посла.

"Он тако разуме државу, да је она осим што је место где може да се обогати, место где они могу да постављају тужиоце и судије и да им наређују како да раде", рекао је Весић.

Функционер СНС-а подсетио је данас да је Ђилас био "оптуживан од стране Савета за борбу против корупције Владе Србије и за корупцију и за управљање медијима" и додао да се "плаши да ће неко да истражи реконструкцију Булевара краља Александра и изградњу Моста на Ади".

Весић је рекао и да се Ђилас плаши да ће неко испитати оптужбе кума потпредседника Ђиласове стране Марка Бастаћа да овај има "свој приватни затвор где мучи и пребија људе у сред Београда".

 

 

Извор: Танјуг