Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС НЕ БИРА СРЕДСТВА ДА СЕ ВРАТИ НА ВЛАСТ

Заменик градоначелника Горан Весић оцењује као обмањивање јавности наводе Драгана Ђиласа да деца у дому у Сремчици гладују, да се дом распада и да је он покушао да им помогне, али да је донацију забранио министар Зоран Ђорђевић.

Чим се врати из иностранства, Ђилас је наставио да лаже и обмањује јавност не би ли скренуо пажњу на себе. Данас се сетио дома у Сремчици одакле је покушао да започне своју предизборну кампању за градоначелника ове године, навео је Весић.

А колико му је стало до дома, каже Весић, о томе говори податак да је за девет година колико је био власт у Србији у том дому био само једном.

Сликао се, донео спортске реквизите и отишао. О прозорима није бринуо. Министар Ђорђевић обишао је овај дом 8. априла заједно са новинарима па су сви могли сами да се увере у каквим условима живе штићеници. Од тада су асфалтирани прилази дому, објетак се прикључује на градске топлане, а Србија шуме уређују околину дома. Тако се системски решавају проблеми, а не користи се дом за прикупљање политичких поена како то Ђилас ради, поручио је Весић.

Како је рекао, све што сада ради Ђилас је могао да предузме "док је владао Србијом од 2004 - 2013. године, али није".

Уместо тога, каже, гледао је само да се обогати.

Тако је Ђилас, особа без великог искуства док је био Тадићев директор Народне канцеларије, министар и градоначелник, зарадио 25 милиона евра према сопственом признању. Ђиласове фирме су 2004. када је ушао у политику само за годину дана увећале приход за 11.325 одсто!? Радећи само са државном телевизијом Ђиласове фирме су оствариле промет већи од 70 милиона евра, навео је Весић.

Зато сматра да је срамота што данас било коме држи лекције о бризи о деци о задуживању, јер, додаје, како је бринуо о деци најбоље говори податак да је као државни функционер отео део земље у Пионирском граду и од објекта за рекреацију за децу и омладину направио кућу Великог брата.

Навео је и да је Ђилас оставио Београд у дугу од 1,2 милијарде евра, да је дуговао трудницама, породиљама, пензионерима и социјално угроженима!?

Поручио му је да не држи лекције другима, јер ће остати упамћен "у историји Србије као човек који је највише увећао своје богатство док је био на власти".

На рачун народа наравно. Зато сада покушава да се врати на власт и не бира средства, закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Србија Данас