Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС НА ПИТАЊЕ ОДАКЛЕ МУ ПАРЕ ОДГОВАРА УВРЕДАМА

Чим се неко усуди да помене Драгану Ђиласу да је у политици, као градоначелник Београда, преко четири своје повезане фирме, зарадио 300 милиона евра, заузврат добије личне увреде и вређање породице, коментарише заменик градоначелника Београда Горан Весић ауторски текст Драгана Ђиласа.

Весић каже да Ђилас, уместо да одговори на питање одакле му стотине милиона евра, вређа чланове породица председника Александра Вучића и потпредседника Владе Небојше Стефановића.

"На Ђиласове увреде смо навикли, али нас то неће спречити да Ђиласу упорно постављамо питање: како се обогатио док је био Тадићев директор Народне канцеларије, Коштуничин министар и тајкунски градоначелник?", истиче Весић.

„Када је постао Коштуничин министар, Ђилас је од имовине пријавио женину кућу на Дедињу, аутомобил марке САБ, који је 2003. годиште и 70 хиљада евра уштеђевине. Када је отишао са власти, 2016. године је пријавио да само у некретнинама има 24 милиона евра. Нажалост, та астрономска зарада коју је ''великодушно'' пријавио држави само је мали део онога што су његове четири највеће компаније зарадиле у периоду између 2008 - 2012. године. А зарадиле су, веровали или не - 300 милиона евра“, наводи Весић у одговору на Ђиласов текст.

Истовремено Весић пита: Како је то Ђилас зарадио?

"Да ли од плате градоначелника, да ли су његове фирме нешто производиле или је продавао рекламне секунде Јавном сервису и Студију Б, који је тада био у власништву Скупштине града Београда, чији је он градоначелник био? Да ли тако што је продавао ријалити програме које је он лично увео у Србију или тако што је у Пионирском граду отео објекат намењен деци и омладини и направио Кућу великог брата?".

Весић истовремено подсећа да је у време када је, како каже, Ђилас окретао стотине милиона евра, минимална зарада у Србији била 161 евро, просечна плата 330 евра и констатује да то показује како Ђилас разуме власт - њему стотине милиона, а грађанима по која стотина евра.

Када све то питамо, примећује Весић, као и Вука Јеремић одакле му 5,6 милиона евра, добијемо салву личних увреда, и то од особе која је, каже Весић, имала кривичну пријаву за насиље у породици.

Ђилас, каже, мисли да је једина особа у Србији коју у Србији нико ништа не сме да пита, као у време када је био на власти и "господар српских медија", кад о њему није написана ниједна негативна реч, а сваки његов противник могао да буде таргетиран на насловним странама, у складу са оптужбом Верице Бараћ, која се једина усудила да каже да Ђилас има монопол у медијима.

 

 

 

 

Извор: Танјуг