Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС ЈЕ ОСТАВИО 1,2 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ДУГА БЕОГРАДУ

Заменик градоначелника Горан Весић указује да је политички став једно, а бахатост, осионост и непоштовање људи, какво је Ђилас и овим показао, нешто сасвим друго.

"Има ли шта нормалније од тога да на чело Штарк арене дође успешни спортиста? Ђилас се усуђује да пита какво он има радно искуство? Па какво је Ђилас имао радно искуство када је постао државни функционер, ако се изузме 15 минута боравка у неком кафићу или ресторану"? Запитао је Весић.

Да ли Ђилас сматра, пита Весић, да је радно искуство у његовом случају то што је док је био Тадићев директор Народне канцеларије, министар и градоначелник зарадио 25 милиона евра и то што су његове фирме 2004. године само за годину дана у односу на 2003. годину увећале приход за 11.325 одсто!?

Весић наводи да се то колико је Ђилас искусан видело када је смењен са места градоначелника и тада прешао на радно место “координатора за хуманитарне активности” у једну од својих многобројних фирми.

Ђилас у изјави помиње “власника печењаре” који је директор ЕПС.

"Хајде да оставимо по страни то што није тачно, али тај ''власник печењаре'' је образованији од Ђиласа. И ЕПС има бар 10 пута боље пословне резултате, него у време када је Ђилас владао овом земљом", нагласио је Весић.

Весић каже да Ђиласа треба да је срамота што вређа људе на такав начин.

"Ми никада нећемо рећи да је Ђилас продавао жваке. Али ћемо итекако да говоримо о томе да је оставио 1,2 милијарди евра дуга Београду и да је тај ''велики стручњак'' дуговао паре и трудницама, и породиљама, и пензионерима, и корисницима социјалне помоћи. Свима је било горе када је Ђилас владао, али њему је било много боље. То се види по имовинској карти коју је пријавио", навео је Весић.

Весић каже да Ђилас мисли да су сви заборавили како је у време док је био градоначелник за директора Ташмајдана постављао личне секретаре Бориса Тадића без дана радног искуства.

"То је било очигледно смислено. Ако ћемо о бесмислу, па било је бесмислено да Ђилас као политичар буде на челу Кошаркашког савеза Србије, где је место спортисти. Али Ђиласу је то смислено. Данас је на челу Кошаркашког савеза легенда наше кошарке Предраг Даниловић. У томе је разлика између Ђиласа и нас", нагласио је Весић.

Разлика између нас, истиче Весић, огледа се у односу према људима.

Весић подсећа да Александар Вучић, као ни његови сарадници, никада није рекао ружну реч за Душана Ивковића када је јавно иступао као наш политички противник.

"Поштовали смо његово право на политички став, као и све што је урадио за српску и светску кошарку. А Ђилас вређа Грбовића који је био репрезентативац Југославије у кошарци, велики кошаркаш и легенда Партизана само зато што је његов политички противник. Треба да га је срамота и ако има образа извиниће се Грбовићу", закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг