Вести

Весић: Ђилас је новац отимао у џаковима

Градски одбор СНС организовао је данас акцију испред седишта Странке слободе и правде како би, како кажу, подсетили Драгана Ђиласа на његове крађе и све што је радио док је био државни функционер.

„После јучерашње изјаве Ђиласа да је у политици осиромашио, а не обогатио се, данас смо одлучили да га подсетимо на његове крађе и оно што је радио док је био државни функционер“, рекао је новинарима члан Председништва СНС Горан Весић.

Весић је навео да су представници СНС хтели овом акцијом, током које су носили џакове на којима је био лик Ђиласа и натписи о отимању од РТС и наводном Ђиласовом пословању у Чешкој, на симболичан начин да покажу како је „у џаковима отимао новац док је био на власти“.

Акцију су организовали испред седишта Ђиласове Странке слободе и правде у Улици краља Милана, а Весић каже да су те просторије без обележја пошто се, додаје, Ђилас увек крије.

Весић је рекао да је Ђилас као градоначелник Београда, као министар у Коштуничиној влади и као директор Народне канцеларије Бориса Тадића, трговао рекламним секундама са јавним сервисом, РТС-ом, где је направио промет од преко 70 милиона евра.

„Поред тога, трговао је секундама са Студијом Б. Ту је и лажно пословање у Чешкој, где он покушава да сакрије да је паре зарадио у политици и лаже народ како је паре зарадио у Чешкој“, каже Весић.

Сви, наводи, знамо да је 2006. године Ђилас пријавио уштеђевини од 23.000 евра, један стан и аутомобил, а кад је отишао са власти сам је пријавио само да су му некретнине вредне 25 милиона евра.

„Хтели смо на симболичан начин да покажемо како је Ђилас отимао новац док је био на власти у џаковима. Управо је тако радио. Не заборавите, он је државни функционер чије су фирме од 2004. до 2013. године имале промет од преко 700 милиона евра.Таквог примера нема у свету да један политичар који је на власти са својим приватним фирмама направи тако велики промет и нема примера да се неко на тај начин обогатио“, каже Весић.

Према његовим речима, ако је нешто сукоб интереса, онда је то сукоб интереса.

Весић је навео и да је Драган Ђилас у време док је био на власти управљао свим медијима у Србији, а данас би преко Драгана Шолака и СББ-а поново да управља свим медијима у Србији.

„Само што је проблем у томе што га грађани неће. Он мисли да преко медија може да дође на власт. Зато у његове лажи да је осиромашио док је у политици нико не верује. Дошли смо данас да га подсетимо на то шта је све радио док је био у политици и колико се обогатио“, нагласио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг