Вести

ВЕСИЋ: ЂИЛАС ДОК ЈЕ ВЛАДАО СРБИЈОМ НИЈЕ ПОСТОЈАЛА СРПСКА ИСТОРИЈА

Драган Ђилас није опозиција Вучићу, већ Србији, коју мрзи зато што Србија неће да гласа за њега, рекао је данас члан Председништва СНС Горан Весић.

Весић је тако реаговао на изјаву Ђиласа, раније данас у Чачку, да на свечаности у Паризу није било завере, те да је место које је дато председнику Србије знак односа Француске према њему, а не према Србији.

"Мени је невероватно да Драган Ђилас прича о међународној позицији Србије када користи сваку прилику да блати своју земљу и тера стране инвеститоре", истиче Весић, наводећи да "данашња Ђиласова изјава у Чачку најбоље потврђује са чиме се Ђилас поноси, паметан се стиди".

Ђилас мисли да смо заборавили како је писао ММФ-у блатећи своју земљу, износећи лажи и вређајући их што подржавају Србију, примећује Весић.

"Свако нормалан би био поносан да се његов председник састане у последње четири године 11 пута са кинеским председником и премијером, 13 пута са руским председником Путином, десетак пута са немачком канцеларком Ангелом Меркел, са европским и америчким званичницима. О томе су Драган Ђилас и његов шеф Борис Тадић могли само да сањају. И сада ће Драган Ђилас да прича о томе каква је међународна позиција Србије", рекао је Весић.

Према његовим речима, жалосно је да Драган Ђилас прича о томе да ли свет данас препознаје заслуге Србије у Првом светском рату када Београд док је он био градоначелник није ни славио 1. новембар - Дан ослобођења града из 1918. године, а није славио ни 20. октобар.

"За њега, док је владао Србијом, није постојала српска историја. Интересовало га је само колико ће рекламних секунди да прода Студију Б и РТС и колико ће милиона евра да заради", каже Весић.

Додаје да Драгана Ђиласа није срамота да јавно каже да му смета снага Српске Војске која је показана на војној вежби.

Смета му, каже, и чињеница да је Србија када је Александар Вучић 2012. године постао министар одбране имала само један неисправан авион "миг", а да данас има 10 авиона.

Србија никада није имала више тенкова него данас, истиче Весић и додаје да је то оно што смета Драгану Ђиласу. Смета му чињеница да је српска војска постала под Вучићем једна од најјачих у овом делу Европе.

"Све то показује да Драган Ђилас није опозиција Александру Вучићу, већ Србији која га је презрела и не гласа за њега. Зато он мрзи Србију", закључује Горан Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг