Вести

Весић: Ђилас да објасни грађанима како се обогатио

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић изјавио је данас да ће лидер СзС Драган Ђилас пре или касније морати да објасни грађанима Србије како се обогатио.

Он је новинарима рекао да је очигледно да се Ђилас обогатио током бављења политиком.

„Пошто нам каже да је зарадио паре у Прагу и да је ушао богат у политику, а сада јадан осиромашио од кадa се бави политиком, показујем вам развојни пут како је зарађивао док се није бавио политиком и кадa је ушао у политику“, рекао је Весић и изнео податке о приходу Ђиласових фирми и задуживању града Београда у време док је био градоначелник.

Весић каже да су 99 одсто прихода његове фирме оствариле док се бавио политиком и да како је растао приход фими, тако се Београд више задуживао, а предузећа у граду су била на губитку.

„Он је пример политичара који се обогатио за време власти и пример политичара који злоупотребљава јавну функцију. Трговао је секундама са Јавним сервисом и са Студијом Б. Мислим да већи и јаснији пример сукоба интереса не постоји, а да не говорим да је као градоначелник отео простор у Пионирском граду и отворио кућу Великог брата и он је последњи човек у Србији који може било коме да држи лекцију и говори о томе како треба да се понаша“, поручио је Весић.

Док је Ђилас био на јавним функцијама, каже, приходи његових фирми су расли, док су приходи градских фирми падали, а дуг града се повећавао.

„Када видите како је владао и да се сада спроводе истраге јасно нам је зашто води кампању против нас јер полиција истражује Ђиласово пословање те је зато јасно зашто је нервозан и зашто жели да сакрије криминал који је починио док је био на власти, и узимао новац из буџета. Пре или касније ће морати да објасни грађанима како се обогатио“, рекао је он.

Весић је подвукао да Ђилас није само пример политичара који се обогатио, већ и злоуптребљавао функцију да би контролисао медије и „да би исто радио и када би поново дошао на власт, јер не зна другачије да ради“.

 

 

Извор: Танјуг