Вести

ВЕСИЋ: БЕОГРАД ЋЕ 2030. ГОДИНЕ ИМАТИ ДВЕ ЛИНИЈЕ МЕТРОА

"Планом 'Београд 2030' је предвиђена изградња седам нових мостова, два тунела и две линије метроа", изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Београд ће 2030 имаће две линије метроа, укупне дужине 42,1 км.  Имаћемо приградску железницу која ће бити дограђена, или ће ова садашња бити модернизована, укупно 235 км приградске железнице са преко 500 полазака дневно. Што значи да ће из свих приградских општина полазити воз у шпицу на сваких десет минута. Поред тога имаћемо линијски парк који градимо од Бетон хале до Панчевачког моста. Имаћемо сређени Теразијски плато, урађено стотину игралишта и паркова... Просечна плата у Београду 2030. године биће 200.000 динара, она је иначе ове године 741 евра, а 2013. године је била око 467 евра.  Девет од десет кућа у Београду имаће прикључак на канализацију. Урадићемо пет фабрика за прераду отпадних вода. Ниједна кап фекалија неће завршити у рекама. Имаћемо и седам нових мостова. Мост код Аде Хује, за који управо преговарамо о изградњи, мост на обилазници Београда код Винче. То ће бити мост који ће излазити код Панчева. Имаћемо и и два пешачко-бициклистичка моста: Ада Циганлија-Нови Београд и Земун-Лидо. Имаћемо два моста у функцији БГ воза у центру Београда и мост између Обреновца и Сурчина. Имаћемо нови Савски мост поред старог моста. Тренутно радимо статику  старог железничког  моста. Постоје неколико идеја шта би могло да се уради са њим. 2030. године ниједно возило неће користити фосилна горива. Ми смо купили и требало би да нам ускоро стигне 15, 20 аутобуса на природни гас. Купили смо десет нових електроаутобуса. Сада купујемо 80 тролејбуса. Купићемо 50 трамваја. Тако да неће бити издувних гасова. Имаћемо два нова тунела до 2030.године - од Карађорђеве улице све до Панчевачког моста и Топчидерски тунел и имаћемо 150 км бициклистичких стаза. Ето, то је Београд у којем можете да се пробудите 2030. године. Београд комфоран за живот и у којем људи желе да живе", рекао је Весић. 

"Чињеница да је Београд од деведесетих година стагнирао. Све је било у плану да се гради,  али није било услова да он напредује. Све што се ради у нашој земљи наилази на отпоре. Увек је то било тако. Када год се гради нешто ново, то често људи не разумеју. Постоје људи које то раде из различитих разлога. 51 годину се обећава метро у Београду. Биле су разне власти и  сви су могли да изграде метро да су хтели, али нису имали ни пара ни знања-напоменуо је Весић. 

"У овој предизборној кампањи највише ми смета то што се оптужује целокупни народ из Републике Српске. Ми се трудимо још од Дејтона да направимо што ближе везе са Републиком Српском. Ти људи имају право на српско држављанство на исти начин као што Хрвати из Босне узимају хрватско држављанство. Када их оптужујете да учествују у преварама то значи да идете на руку оних који хоће да униште Републику Српску", рекао је Весић. 

"Први сам био против бесправне градње у Београду. То је највеће зло овог града. При том не мислим на грађане, већ на криминалце. Ти људи који су учествовали у том злу би требало да одговарају, без обзира да ли су на функцијама или не. Увек сам био спреман да се ухватим у коштац са њима. Не живим за то да будем функционер. Кампања против мене се води 8 година. Ја волим овај град и нећу допустити да се овај град уништава", додао је Весић.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи