Вести

ВЕСИЋ: БАСТАЋ ЈЕ ПРИМЕР КАКО БИ ПРИПАДНИЦИ ТОГ ДЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ ВЛАДАЛИ

Заменик градоначелника Београда и члан Председништва СНС Горан Весић рекао је данас да је понашање председника општине Стари Град Марка Бастаћа, који је, како каже, 25 одсто општинског буџета искористио за плаћање одборника и оставио дуг од милион евра спортском центру Гале Мушкатировић, показатељ како би припадници тог дела опозиције владали.

Весић је у том смислу указао и на недавне наводе Бастаћевог кума Лазара Лешњака који га је оптужио за узимање мита и малтретирање, рекавши да Бастаћ "има приватни затвор у којем малтретира људе".

"Све то јесте показатељ њихове владавине и како би владали Србијом али народ их неће", рекао је Весић. Он се осврнуо и на промоцију његове књиге у галерији "Прогрес" и протест присталица Драгана Ђиласа оцењујући да су хтели да изазову да у Београду, како је рекао, падне крв.

Весић је указао и да су демонстранти отели неколико примерака "Књиге о Београду" и да је паљење само последица читавог хаоса који се догодио, оцењујући да је то био покушај његовог убиства. Ђилас се, каже Весић, зато залаже за бојкот избора јер сматра да ће се тако догодити немири и да ће пасти крв.

Весић је подсетио да су избори начин да грађани оцене колико ко вреди, подсетивши да је захваљујући председнику Александру Вучићу у Србију дошло 200 фабрика у којима ради 200.000 запослених.

Када је реч о протестима, Весић је рекао да је нормално да грађани имају своје разлоге због којих су незадовољни. "Ја сам сигуран да већини није падало на памет да стану иза Ђиласа и Миљуша и зато је људи све мање. Ми као власт морамо те људе да разумемо и зато ми причамо са грађанима јер желимо да чујемо њихове проблеме и да покушамо да их решимо" поручио је Весић.

 

Извор: Танјуг/ ТВ Хепи