Вести

Весић: Албанци на КиМ спроводе политику протеривања Срба

У Спомен соби "Косметске жртве" данас је обележена 21 година од прве масовне отмице Срба на КиМ, у присуству породица жртава, директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића и заменика градоначелника Београда Горана Весића, уз подсећање да нико није одговарао за тај злочин.

На обележавању годишњице од прве масовне отмице Срба на КиМ заменику градоначелника Горану Весићу уручена је захвалница на помоћи и подршци Удружењу.

Весић каже да су отети рудари из Белаћевца имали две кривице, били су рудари и били су Срби, те нагласио да Албанци на КиМ дуже од једног века спроводе политику протеривања Срба.

Весић је рекао да свако ко се залаже за статус кво на КиМ заправо свесно или несвесно ради на спровођењу политике Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја, те да свако види са којим се жаром председник Србије Александар Вучић бори да се реши питање КиМ.

Навео је да у Београду треба да постоји велики меморијал за жртве ратова на простору некадашње СФРЈ где би била уписана имена страдалих Срба, те најавио да ће Скупштина града у јуну поново расписати конкурс.

"Не урадимо ли то, огрешићемо се о будућност, поново ћемо убити те људе", каже Весић и оценио да је велика срамота што немамо списак имена страдалих у Јасеновцу, у Другом светском рату и у НАТО агресији.

Само захваљући, наводи Весић, упорности породица жртава на КиМ имамо слике и имена страдалих на КиМ. 

 

 

Извор: Танјуг