Вести

ТОМИЋ: АЛБАНСКА СТРАНА НИЈЕ СПРЕМНА ДА РАЗГОВАРА

Оно што је јавност имала прилике да види јесте да је Марко Ђурић враћен са прелаза Јариње, а оно што је још интересантније, а мислим да јавност није пропратила, а то је званична изјава албанске полиције која је реклa да о томе није обавештена, рекла је Александра Томић, председница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Скупштине Србије.

Према њеним речима, све ово говори како би једне одређене теме пласирали када треба да буду преговори, а да српска страна треба све те притиске да трпи.

Очито да албанска страна није спремна да разговара, јер ви видите да је у поступку покушај промене практично преговарачког тима и платформе која је на нивоу представника, односно председника Србије и представника такозване републике Косово. Покушај је да се преговарачки тим са њихове стране промени. То је оно што показује њихову спремност да уствари се ништа не догоди. Да не разговарамо о Заједници српских општина, да не разговарамо о северу и да се не разговара о Газиводама. И то је све десидно Вучић у јавности дао. И оно што је важно да се каже јесте да након тих састанака од 7., Вучић одмах долази да све оно што је разговарано презентује грађанима Митровице, као и свим Србима на Косову,рекла је Томићева.

 

 

Извор: Пинк