Вести

СТЕВАНОВИЋ: ПКБ ЈЕ ПЉАЧКАН ЗА ВРЕМЕ ЂИЛАСА

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић реаговао је на наводе заменика председника ССП Борка Стефановића о пљачки ПКБ-а, наводећи да се пљачка, пре свега, односи управо на време Стефановића, Драгана Ђиласа и њихове страначке колеге.

"Кад су толико забринути за судбину ПКБ-а могли су, ако не све, онда бар део пара које су отели, да уложе у ПКБ. А узели су 619 милиона евра. Могли су Стефановић и Ђилас да купе ПКБ, да уложе и направе од њега оно што верују да може да буде. Али, не. Они би да ПКБ буде државни, да га развијају, али са туђим или државним парама. А њихове, отете паре, да чувају за себе", навео је Стевановић.

Како је рекао, Србија се, после власти Драгана Ђиласа променила.

"Од 2011. до 2013. године држава је ПКБ-у, којим су они управљали, отписала 80 милиона евра дугова. То су платили сви грађани Србије. И док су грађани плаћали дугове државног ПКБ-а, Борко, Ђилас... су пунили своје џепове", навео је Стевановић.

Стевановић је додао да је Ђилас, као градоначелник Београда, 2011. године поставио за генералног директора ПКБ-а Рајка Мандића, који је, рекао је, био сарадник Мирослава Мишковића и до тада директора "Делта Макси Србија" и "Делта ауто".

Они су за само две године задужили ПКБ за 20 милиона евра и иза себе оставили више од 40 милиона евра дуга, навео је Стевановић.

Стевановић је истакао да су од продајне цене ПКБ-а намирени сви повериоци, сви радници су добили социјални програм, а фирма шансу да преживи, развија се и ради по тржишним принципима.

 

Извор: Танјуг