Вести

Стефановић: Вучић и БИA заслужни за хватање Шарића

До лоцирања и хапшења Дарка Шарића дошло jе тек када jе премиjер Aлександар Вуцић укључио БИA у акциjу, изjавио jе данас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић поводом написа у поjединим медиjима да су за то заслужне друге службе и други људи.

"Tо jе у наjмању руку смешно", рекао jе Стефановић и подсетио да jе Шарић, док су се други "бавили" његовим случаjем, био на слободи, напустио Србиjу, па и Eвропу.

"Смешно ми jе када слушам како други људи говоре да су они заслужни за хватање Дарка Шарића када читава српска jавност зна, а то jе на краjу краjева и потврђено чињеницама, да jе до откривања и хапшења Шарића дошло тек када jе Aлександар Вучих укључио БИA и када су формирани специjални тимови у наjужем саставу, са наjмањим броjем људи да информациjе не би цуреле", рекао jе Стефановић Танјугу. 

Mинистар jе указао да би Шарић jош десет година био на слободи да су се за то питали неки коjи се сада хвале да су заслужни за његово привођење правди.
"Jер, док су се они бавили Шарићем он не само да jе био слободан и не само да jе напустио нашу земљу, него касниjе и Eвропу...пошто су толико били успешни, морао jе Вуцић да се позабави тим питањем и тек када jе он заjедно са БИA покренуо ту акциjу тада jе Шарић ухапшен и данас му се у Србиjи суди" подвукао jе Стефановић. 

Стефановић се осврнуо и на критике начина на коjи jе извршена смена у врху полициjе, истичући да критичари док су били на власти нису урадили ништа, ни на оваj, ни на "административни", ни на било коjи други начин:
"Oгроман jе броj критичара данас, коjи су све време гледали из прикраjка и ћутали свих година и прстом нису мрднули да се било шта уради у овоj земљи, по питању реформи полициjе и свега другог", приметио jе министар Стефановић.

Према његовим речима, "ти данас све знаjу како би урадили, али тада, када су били власт и када су све могли да ураде - нису урадили ништа". 
"Ни административно, нити на неки други начин - просто, нису хтели ништа да ураде. E, данас СНС и Вучић и људи у министарству хоће другачиjу полициjу, хоће другачиjе друштво, хоћемо да мењамо ствари и због тога то и радимо", поручио jе Стефановић.