Вести

СТЕФАНОВИЋ: ПОСВЕЋЕНИ СМО ИЗГРАДЊИ БОЉЕГ ЖИВОТА ЗА ГРАЂАНЕ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, на свечаној седници Скупштине општине Лазаревац, да је Влада Србије посвећена изградњи бољег живота за грађане.

Честитајући грађанима Лазаревца Дан и славу општине, Стефановић је истакао да ће Влада заједно са општинском управом наставити да се бори за изградњу путева и инфраструктуре, али што је најважније и за подизање животног стандарда Лазаревчана, наводи се у саопштењу.

„Пре 2012. године минимална зарада била 15.200 динара. Људи који су у то време били на власти, нису се питали да ли неко може да живи са 15.200 динара месечно. Нису, јер су њихови џепови били пуни, а земља не само огрезла у корупцију, већ су јој корупција и криминал биле и основе постојања и функционисања. Живели смо у земљи у којој су нарко-дилери били уважена господа“, рекао је Стефановић.

Стефановић је подсетио и да је у то време сваки четврти радно способан човек у Србији био незапослен, да су људи напуштали земљу јер нису имали где да нађу посао, пошто су тајкуни разарали и фабрике и фирме.

Како је потпредседник Владе истакао, претходна власт довела је економију Србије на корак до амбиса и оставила те 2012. такво стање државних финансија да је питање било да ли ће бити новца да се исплате и плате и пензије.

"Захваљујући мерама које је Александар Вучић спровео од 2012., потом од 2014. када је постао премијер и 2017. када је постао председник Србије наша земља данас постаје снажнија, немамо више дефиците, већ суфицит у буџету, и можемо да уложимо новац у инфраструктуру, путеве, фабрике, да уложимо у свој народ и квалитет његовог живота“, рекао је Стефановић.

Додао је да су напредак и резултати видљиви, али да свакако ни данас није све ни завршено ни решено.

Стефановић је подсетио и да ће се у Лазаревцу радити нови водовод за општину, али и да је у плану укључење на ауто-пут.

"Народ увек осећа да ли се и колико борите за њих и зато морате наставити да се борите за бољи Лазаревац“, рекао је Стефановић обраћајући се руководству општине.

Стефановић се посебно захвалио председнику Србије Александру Вучићу, Влади, министарствима и руководству Града Београда на подршци у реализацији бројних пројеката, али и најавио решење проблема водоснабдевања, отварање нових зграда породилишта и ватрогасне станице, вртића у Степојевцу и Миросаљцима, објекта за дневни боравак деце и омладине са посебним потребама.

 

 

 

Извор: Танјуг